Солодкий тарт з яблуками

Випічка

Сладкій тарт з яблуками

Не поняла, чи сподобався вам закритий пиріг з яблуками і медом, з додаванням лимонного соку і цедри. Основа була - сирне тісто. Лимон в пирозі вельми освіжає. Але, на цьому зупинятися не будемо, оскільки літо скінчилося і, думаю, у багатьох є яблучка. Так що давайте приготуємо ще один смачний пиріг (уже відкритий) з корицею та яблуками. На цей раз приготуємо його на основі рубленого тіста. Як варіант, може підійти і пісочне тісто, вийде ніжніше.


Інгредієнти



    Для рубленого листкового тіста:


  • Борошно вищого гатунку (просіяна) - 200г

  • Вершкове масло (охолоджене) - 100 г

  • Щіпка солі

  • Вода крижана - 4 - 5 столових ложок

  • Для начинки:


  • Яйця курячі - 3 шт

  • Цукор - 80 - 90 г

  • Кориця мелена - 1 чайна ложка

  • Яблука - 2 - 3 шт




Рецепт приготування солодкого тарта з яблуками


Сладкій тарт з яблуками-крок 1

Приготувати прісне листкове рубане тісто. 100 г холодного масла натерти на крупній тертці, додати дрібку солі (для еластичності і кращої розкочування тіста), давати 200 г просіяного борошна вищого сорту. Все змішати. Краще це робити за допомогою вилки, так як вершкове масло від тепла рук швидко тане, і тісто вийде не «той» консистенції. Звичайно в «поплив» тісто можна додати ще борошна, але тоді випічка вийде жорсткою. Потім додати кілька ложок крижаної води (4-5 столових ложок, краще вводити частинами) і замісити швидко тісто (вже руками). Тісто оправити в морозильну камеру на 15 хвилин, загорнувши його в харчову плівку або поліетиленовий пакет. Потім витягнути, розкачати, викласти у форму (форма може бути будь-який: силіконової, залізної, керамічному або скляному, як у мене, змащувати її не потрібно). Підрізати надлишки тіста зверху ножем, наколоти виделкою, щоб при випічці воно не здулося. Викласти вантаж (квасоля, горох, керамічні кульки), випікати у вже розігрітій до 180 С градусів духовці 15 хвилин, накривши пергаментним папером.



Сладкій тарт з яблуками-крок 2

Поки випікається пиріг підготуйте яблука. Гарненько промийте фрукт, очистіть від шкірки, видаліть насіння і наріжте скибочками (я використовую ось таку яблуко-резку).



Сладкій тарт з яблуками-крок 3

Тепер приготувати заливку для яблучної начинки. Збийте в мисці виделкою 3 курячих яйця і близько 80 г цукру (а взагалі, кількість цукру регулюйте за смаком, в залежності від солодощі яблук).



Сладкій тарт з яблуками-крок 4

Додайте 1 чайну ложку меленої кориці. Якщо ви не дуже любите яйця у випічці, можна додати кілька ложок будь-якого лікеру, щоб перебити їх смак. Перемішайте виделкою.



Сладкій тарт з яблуками-крок 5

Яблука викладіть на напівготовий корж у формі квітки, залийте яєчної сумішшю, розподіливши її по всій поверхні.



Сладкій тарт з яблуками-фінал

Випікайте пиріг у вже розігрітій до 180 С градусів духовці 30-40 хвилин. Виходить ось такий гарний і простий пиріг з яблуками (див. фото). Перед подачею дати пирога відпочити 10 - 15 хвилин. Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок