Двошаровий яблучний пиріг

Випічка

Двошаровий яблучний пиріг
Вершкове масло300 г Цукор-Пісок250 г
Яйце куряче5 шт.Дріжджі сухі швидкодіючі1 ч. л.
Лимон0,5 шт.Борошно пшеничне300 г
Яблуко4 шт. Цукор-Пісок1 ст. л.

Опис рецепта - Двошаровий яблучний пиріг:

Цей яблучний пиріг- один з моїх фаворитів Його ізюминка полягає, по-перше, у тому, що в тісто додаються сухі дріжджі, але тісто по суті своєї не є дріжджовим. По-друге, готовий пиріг має приємну пухку й соковиту структуру, тісто дуже-дуже смачне- у такий пиріг складно не закохатися Двошаровий яблучний пиріг з легкою лимонною ноткою здатний замінити торт на святковому столі, і я уверенна- ви залишитеся ним більш ніж задоволені


Крок 1:



Двошаровий яблучний пиріг - готування

Для готування смачного пирога з яблуками нам знадобляться наступні інгредієнти: пшеничне борошно, цукор, курячі яйця, сухі дріжджі, лимон, яблука із щільною м'якоттю, вершкове масло.


Крок 2:



Двошаровий яблучний пиріг - готування
Вершкове масло300 г
Цукор-Пісок250 г

Добре розм'якшене (навіть підтале) вершкове масло з'єднуємо із цукром у глибокій мисці.


Крок 3:



Двошаровий яблучний пиріг - готування

Збиваємо масло із цукром за допомогою міксера до одержання однорідного гладкої кремообразной маси.


Крок 4:



Двошаровий яблучний пиріг - готування
Яйце куряче5 шт.

Жовтки курячих яєць відокремлюємо від білків і вводимо в масляну суміш.


Крок 5:



Двошаровий яблучний пиріг - готування
Дріжджі сухі швидкодіючі1 ч. л.

Збиваємо суміш міксером ще раз до рівномірного розподілу жовтків. Всипаємо в, що вийшов суміш сухі дріжджі.


Крок 6:



Двошаровий яблучний пиріг - готування
Лимон0,5 шт.

Також слідом за дріжджами додаємо в масляну суміш натерту на дрібній тертці цедру половини лимона, який попередньо необхідно ретельно вимити й насухо витерти.


Крок 7:



Двошаровий яблучний пиріг - готування

Вмішуємо дріжджі й лимонну цедру в масляну суміш.


Крок 8:



Двошаровий яблучний пиріг - готування
Борошно пшеничне300 г

Пшеничне борошно просіваємо й частинами всипаємо в суміш, що вийшов.


Крок 9:



Двошаровий яблучний пиріг - готування

Борошно акуратно вмішуємо.


Крок 10:



Двошаровий яблучний пиріг - готування

Окремо збиваємо білки п'яти яєць (жовтки яких ми використовували в кроці 4) до стійких піків, вмішуємо білкову масу в тісто для пирога.


Крок 11:



Двошаровий яблучний пиріг - готування

У підсумку в нас вийде чудове тісто дуже приємної консистенції, пишне й гладке.


Крок 12:



Двошаровий яблучний пиріг - готування
Яблуко4 шт.

Великі яблука із щільною м'якоттю очищаємо від шкірки й вирізуємо серцевину спеціальним ножем.


Крок 13:



Двошаровий яблучний пиріг - готування

Нарізаємо яблука спочатку тонкими акуратними кільцями, а потім скибочками.


Крок 14:



Двошаровий яблучний пиріг - готування

У круглу форму для випічки викладаємо половину тіста. Я використовувала силіконову форму діаметром 24 див, нічим її не змазувала.


Крок 15:



Двошаровий яблучний пиріг - готування

На тісто викладаємо половину яблучних скибочок.


Крок 16:



Двошаровий яблучний пиріг - готування

Закриваємо яблучний шар тістом, що залишився, розрівнюємо поверхня.


Крок 17:



Двошаровий яблучний пиріг - готування
Цукор-Пісок1 ст. л.

И на тісто викладаємо скибочки, що залишилися, яблук. Посипаємо поверхню пирога цукром.


Крок 18:



Двошаровий яблучний пиріг - готування

Випікаємо вкуснейший двошаровий яблучний пиріг у попередньо розігрітій до 170 градусів духовці 1 година.
Готовий яблучний пиріг дістаємо з духовки, через 5 хвилин витягаємо з форми й даємо йому охолонути.


Крок 19:



Двошаровий яблучний пиріг - готування

Двошаровий яблучний пиріг подавайте до стола під час десерту.


Крок 20:



Двошаровий яблучний пиріг - готування

Цей оригінальний пиріг особливо сподобається аматорам домашньої випічки з яблуками
Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Оксана 08-12-2014 17:09
Дякую за рецепт! Пиріг вдався надзвичайно пухкий і смачний.
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок