Паска з журавлиною і кедровими горішками

Випічка

Куліч з журавлиною і кедровими горішками

Рецепт паски з журавлиною і цільними горішками. Паска виходить дуже розсипчастим. Із зазначеної кількості інгредієнтів у мене вийшло 3 паски діаметром 10 см і висотою 11 см.


Інгредієнти



    Для паски:


  • Борошно вищого гатунку - 600 г

  • Сухі дріжджі - 1 пакет (12 г)

  • Ванілін - 1 г (або ванільний цукор - 1 пакет)

  • Вода тепла - 1/4 л (або молоко)

  • Цукор - 150 г

  • Сіль - 1/2 чайної ложки

  • Яйця курячі - 2 шт

  • Вершкове масло (розм'якшення) - 100 -150 г

  • Журавлина суха - 50 г

  • Кедрові горішки - 50 г

  • Для глазурі:


  • Курячий білок - 1 шт

  • Цукрова пудра (просіяну) - 100 г

  • Лимонний сік - 1 чайна ложка (або щіпка лимонної кислоти)

  • Кондитерська присипка - за бажанням




Рецепт приготування


 Паска з журавлиною і кедровими горішками - крок 1

600 г борошна вищого сорту просіяти, додати 12 г сухих дріжджів, 1 г ваніліну або пакетик ванільного цукру, все перемішати сухий столовою ложкою. В окремому посуді в 1/4 л теплого молока або воду розчиніть 150 г цукру. Потім додайте 1/2 чайної ложки солі, 2 курячих яйця і вага гарненько перемішайте. Тепер з'єднайте приготовлену суміш з сухими компонентами. Місіть тісто до отримання однорідної структури.



 Паска з журавлиною і кедровими горішками - крок 2

Додати в тісто 100 - 150 г м'якого вершкового масла. Закла масло в тісто.



 Паска з журавлиною і кедровими горішками - крок 3

Потім в тісто додати 50 г сушеної журавлини і 50 г кедрових горішків, перемішати.



 Паска з журавлиною і кедровими горішками - крок 4

Накрити каструлю з тістом бавовняним рушником і поставити в тепле місце для підйому. Приблизний час - 40 - 50 хвилин.



 Паска з журавлиною і кедровими горішками - крок 5

Тісто обминути, розділити на рівні частини. З кожної частини скачати кулю і розкласти по формах. Я використовувала готові паперові форми для паски. Якщо ви використовуєте залізні форми, попередньо їх змастіть. Тісто у формі не повинно займати більше половини форми, оскільки при випічці воно сильно піднімається. Паперові форми з тістом поставити на деко, накрити бавовняним легким рушником і залишити для вистоювання на 50 - 60 хвилин.



 Паска з журавлиною і кедровими горішками - крок 6

Розігріти духовку до 180 С градусів. У вже розігріту духовку на середній рівень поставити деко з пасками на 20 - 30 хвилин (деко сильно не трусіть, щоб тісто не опало). Духовку при випічці краще не відкривати. Готові паски дістати, остудити.



 Паска з журавлиною і кедровими горішками - крок 7

Поки остигають паски приготувати білу глазур. Білок відокремити від жовтка. Через сито просіяти 100 г цукрової пудри, щоб не було грудочок. Збити курячий білок з цукровою пудрою до однорідної білої маси. Потім додати щіпку лимонної кислоти або 3 - 6 крапель лимонного соку, ще раз збити. Нанести глазур на остиглі паски, розрівняти ложечкою або лопаткою по всій поверхні. Якщо ви хочете ще прикрасити паску зверху, присипте кондитерської посипкою. Але робіть це відразу, так як глазур швидко застигає.



 Паска з журавлиною і кедровими горішками - крок 8

Паска в розрізі.



Куліч з журавлиною і кедровими горішками-фінал

Пригощайтеся

Приємного апетиту

З святом світлого Великодня


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок