Яблучний Пай

Випічка

Яблучний Пай
Лимонний сік2 ст. л. Рослинна олія0,5 ст.
Цукор-Пісок1,2 ст.Сіль1 трісок
Яблуко5 шт.Борошно2,2 ст.
Вода6 ст. л. Вершкове масло120 г
Кориця1 ч. л.

Опис рецепта - Яблучний Пай:
.
Крок 1:
Лимонний сік2 ст. л.
Рослинна олія0,5 ст.
Цукор-Пісок1,2 ст.
Сіль1 трісок
Яблуко5 шт.
Борошно2,2 ст.
Вода6 ст. л.
Вершкове масло120 г
Кориця1 ч. л.

1. Борошно просіяти разом із сіллю в більшу миску, додати цукор 2 столові ложки й рослинна олія. Заважати, поки тісто не стане нагадувати великі хлібні крихти. Потім, не припиняючи вимішувати, влити воду – поступово, по 1 ложці. Тісто повинне стати абсолютно гладким і еластичним.
Крок 2:
Розділити тісто на 2 частині (одна трохи більше іншої); додати їм форму коржів, загорнути кожну в харчову плівку й покласти на 1 год у холодильник.
Крок 3:
Яблука вимити, очистити від шкірки й вилучити серцевину, нарізати тонкими часточками. Збризкати лимонним соком і перемішати. Вершкове масло розтопити в сотейнику, усипати підготовлені яблука й цукор. Готовити на середньому вогні, помішуючи, 15 хв.
Крок 4:
Яблука шумівкою перекласти в миску. сік, що залишився в сотейнику, продовжувати уварювати ще 15 хв., потім влити в миску з яблуками й відставити. Коли яблука охолонуть, додати борошно й корицю, перемішати.
Крок 5:
Духовку розігріти до 180?С. Дно форми для випічки застелити пергаментом. Корж більшого розміру викласти у форму, руками виліпити бортики. Покласти яблучну начинку.
Крок 6:
Накрити пиріг тістом, що залишився, скріпити краю. У центрі проробити невеликий отвір. Змазати верх пирога маслом, присипати цукром. Випікати 1 ч.Подавати гарячим з морозивом або збитими вершками.

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок