Кефір | 500 мол | Сода харчова | 0,7 ч. л. |
Борошно пшеничне | 800 г | Сіль | 0,7 ч. л. |
Кропива | 2 пуч. | Соняшникове масло рафіноване | 240 мол |
Лук ріпчастий | 1 шт. | Яйце куряче | 1 шт. |
Сіль | 2 трісок | Перець чорний мелений | по смакові |
Борошно пшеничне | 2 ст. л. |
У сезон молодої кропиви, та й зелені взагалі, такі смажені пиріжки користуються особливою популярністю Смажені пиріжки із кропивою можна подавати до стола замість хліба, вони особливо смачні в теплому виді зі сметаною Обов'язково приготуйте:)
Для готування смажених пиріжків з оригінальною начинкою нам знадобляться наступні інгредієнти: пшеничне борошно, кефір, харчова сода, молода кропива, куряче яйце, ріпчастий лук, масло соняшникове рафіноване, сіль і чорний мелений перець.
|
У глибоку миску наливаємо кефір, всипаємо в нього неповну чайну ложку харчової соди й перемішуємо. Той година кефір вступить із содою в реакцію, спінитися.
|
Пшеничне борошно просіваємо із сіллю, всипаємо частинами в кефір.
Замішуємо тісто й збираємо його в кулю. Накриваємо тісто для пиріжків чистим кухонним рушником і відставляємо на час готування начинки убік, нехай постоїть, відпочине.
|
Для готування оригінальної начинки нам знадобиться насамперед два гарні пучки молодої кропиви. Працюйте із ще не обробленої окропом кропивою в поліетиленових рукавичках, щоб не обпектися. Отже, ножицями зрізуємо зі стебел листики й поміщаємо їх у миску. Заливаємо листи кропиви окропом на 30 секунд, потім воду зливаємо, а листи кропиви заливаємо холодною водою ще на 30 секунд, потім воду також максимально зливаємо.
Підготовлені листи кропиви злегка підсушуємо на паперовому рушнику й нарізаємо як за зелений борщ.
|
У сковороді на соняшниковому рафінованому маслі обсмажуємо до прозорості нарізаний півкільцями ріпчастий лук.
|
Розбиваємо прямо в сковороду одне яйце й перемішуємо вилкою разом з луком. Вогонь сильний. Доводимо яйце до готовності й знімаємо сковороду із плити.
|
З'єднуємо нарізані листи кропиви й лук з яйцем. Всипаємо небагато солі й чорний мелений перець по смакові.
Начинку для смажених пиріжків перемішуємо.
|
Тепер займемося формуванням пиріжків. Тісто розділяємо на 16 рівних частин- із заданого в рецепті кількості інгредієнтів вийде 16 пиріжків середнього розміру. Беремо один шматочок тіста й на подпыленной борошном робочої поверхні розгортаємо його в круглий корж. Для формування пиріжків я використовувала пристосування для формування чебуреків. Ви можете робити пиріжки такої форми, як вам більше подобається.
На одну сторону коржа тіста поміщаємо частина начинки.
Накриваємо начинку іншим краєм коржа.
Краю щільно защипуємо, закриваючи начинку. У такий же спосіб формуємо й інші пиріжки.
|
У міру формування пиріжків обсмажуємо їх на соняшниковому рафінованому маслі із двох сторін до рум'яної скоринки. Вогонь при цьому не повинен бути сильним.
Смажені пиріжки із кропивою готові
Подавайте смажені пиріжки з начинкою із кропиви, лука й смаженого яйця в теплому виді зі сметаною або по своєму смакові
Приємного апетиту