Пиріг з чорною смородиною і маскарпоне

Випічка

Пірог чорною смородиною і маскарпоне


Інгредієнти



    Інгредіенти
  • Рубленое тісто (солодке) - 400 г

  • Смородина чорна - 400-500 г

  • Для крему:


  • Яйця курячі - 2 шт

  • Цукор - 100 г

  • Ванільний цукор - 1/2 чайної ложки

  • Сир маскарпоне - 250 г

  • Борошно - 2-3 столові ложки




Рецепт приготування пирога з чорною смородиною і маскарпоне:


 Пиріг з чорною смородиною і маскарпоне-крок 1

В інгредієнтах у мене вже готова основа для пирога, але в коротко розкажу про його приготуванні.

Для рубленого тіста вам знадобиться: 250 г просіяного борошна, 125 г вершкового масла, нарізаного кубиками (можна замінити маргарином для випічки), 50 г цукрового піску, щіпка солі і 1 куряче яйце. Всі інгредієнти, крім яйця, порубати на великій дошці за допомогою 2-х ножів. Тісто потрібно саме рубати, а не замішувати. Так як від тепла рук масло буде танути, і тісто не вийде листковим. Детальніше подивитися процес приготування рубленого солодкого тіста.



 Пиріг з чорною смородиною і маскарпоне-крок 2

З рубаною суміші зробити гірку. У серединці зробити поглиблення і розбити туди яйце. Ще раз все гарненько порубати ножами. Потім швиденько тісто замісити руками. Не намагайтеся досягти однорідної консистенції тіста, воно не повинно бути таким.



 Пиріг з чорною смородиною і маскарпоне-крок 3

Тісто розподілити за формою, зробити бортики. Форма у мене прямокутна розміром 30х18см, висота стінок 5 см. Так як до складу рубленого тіста входить масло, немає необхідності (яка б у вас вона була) змащувати форму. Але якщо ви сумніваєтеся у своїй формі, виріжете з пергаментного паперу копію дна своєї формочки і постеліть на дно (з цією хитрістю ви без проблем дістанете свій пиріжок  ;-)). Наколоти тісто виделкою, щоб при випічці НЕ здулося і поставити випікати у вже розігріту до 170 С духовку на 15 хвилин. Форму з тістом при випічці я накрила пергаментним папером, щоб коржик залишався світлим. Зазвичай я випікаю тісто з вантажем. Але в даному випадку просто поспішала, і як бачите, тісто не здулося. Мабуть багато дірочок наколола :-). Відкласти основу для пирога, нехай остигає.



 Пиріг з чорною смородиною і маскарпоне-крок 4

А поки приготувати крем.

Відокремити білки від жовтків. У глибокій чашці розтерти до білого жовтки з цукром (цукор додати тільки половину - 50 г).



 Пиріг з чорною смородиною і маскарпоне-крок 5

Додати сир маскарпоне, ванілін, перемішати.



 Пиріг з чорною смородиною і маскарпоне-крок 6

Білки збити міксером з половиною цукру до міцних піків.



 Пиріг з чорною смородиною і маскарпоне-крок 7

Збиті білки перекласти в жовткова-сирну суміш і дуже дбайливо перемішати. Дбайливо, так як маса може опасть. Додати борошна, щоб після випічки не вийшов «жіводрегущій» крем. Так само акуратно перемішати. Виходить ось такий крем з маскарпоне. Вкусняяяка



 Пиріг з чорною смородиною і маскарпоне-крок 8

На готову основу викласти чисту смородину.



 Пиріг з чорною смородиною і маскарпоне-крок 9

Потім викласти крем з маскарпоне, розрівнюючи його по всій поверхні. Випікати пиріг зі смородиною 45 хвилин при температурі 170 С. Потім пиріг остудити.



 Пиріг з чорною смородиною і маскарпоне-крок 10

Тепер, після остаточного приготування, підчепити пиріг з краю ножем і просуньте лопаточку між дном форми і пирогом, акуратно викладіть на тарілочку. Коли я використовую прозорі або керамічні форми, я не витягаю пироги. Такі форми здатні прикрасити будь-який стіл.



Пірог з чорною смородиною і маскарпоне- фінал

Подавайте пиріг з чорною смородиною і маскарпоне до столу.

Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок