Курка у власному соку. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Курка готується без додавання води, смак у неї виходить дуже насичений. Готуємо в мультиварці.

Інгредієнти:


  • Курка (близько 1,5 кг)
    1 шт

  • Сіль
    1/2 ч. ложки

  • Чорний мелений перець
    1/4 ч. ложки

  • Базилік сушений
    1/2 ч. ложки

Приготування:


Крок 1
Одним з великих плюсів мультиварки є те, що смачне блюдо приготувати в ній можна без додавання будь-яких олії та інших жирів. Так, для приготування ніжною курочки в мультиварці нам знадобиться сама курка (або окремо гомілки-стегна), сіль і спеції за смаком (в моєму випадку чорний мелений перець, сушений базилік). Курку вибираємо вагою приблизно 1,5 кг.
Курица в собственном соку
Крок 2
Першим ділом готуємо курку – ретельно переглядаємо тушку на предмет залишків пір'я, якщо є видаляємо їх, знімаємо тверду жовту шкіру з ніжок. Потім добре промиваємо і обсушуємо курку за допомогою чистих серветок. Після цього розбираємо курку на шматки – гомілки, стегна, крила і грудки (філе розрізаємо на чотири частини). Якщо курка жирна, то весь видимий жир зрізаємо. Остов курки і спинку краще залишити для приготування бульйону, гасити їх не будемо. Готувати курку у власному соку стоїть разом з шкірою, а якщо ви не вживаєте курячу шкіру, то її можна буде зняти вже з готової курки (інакше м'ясо може бути сухувато).
Курица в собственном соку
Крок 3
Оброблену курку складаємо в глибоку миску, додаємо сіль, чорний мелений перець, сушений базилік або інші спеції за смаком. Перемішуємо шматки курки зі спеціями і сіллю і залишаємо при кімнатній температурі хоча б на півгодинки.
Курица в собственном соку
Крок 4
Після цього перекладаємо підготовлену курку в чашу мультиварки. Ні масло, ні воду додавати не потрібно.
Курица в собственном соку
Крок 5
Встановлюємо чашу в мультиварку і готуємо курку в режимі «Гасіння» протягом однієї години. Якщо хочете, щоб курочка була з рум'яною скоринкою, то її слід попередньо обсмажити в режимі «Смаження» (можна також без додавання олії), після цього вже гасити.
Курица в собственном соку
Крок 6
Ось що отримуємо в підсумку – ніжне куряче м'ясо у власному соку (причому дуже м'якою і соковитою виходить навіть куряча грудка). Видно, що соку досить багато, якщо дати йому охолонути, то він застигне як желе.
Курица в собственном соку
Готово!
У гарячому вигляді подаємо з будь-яким гарніром за смаком або ж просто з чорним хлібом, в холодному вигляді курка також залишається дуже смачна. Приємного апетиту!
Курица в собственном соку

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок