Пиріг з персиками, маскарпоне і мигдалем

Випічка

Інгредієнти


Пірог з персікамі, маскарпоне і мигдалем


Пиріг з персиками і маскарпоне з приготування і інгредієнтів дуже схожий на Пиріг з малиною і маскарпоне. Обидва з пісочного тіста, а начинка з сиру маскарпоне. Однак, завдяки тому, що додається мигдальна борошно, смак пирога виходить зовсім іншим. Відмінний прийом обсипати форму мигдальним борошном, а потім вже викласти тісто. А так же присипати пиріг зверху мигдальною борошном або меленим мигдалем. Пиріг з консервованими персиками виходить ніжним всередині, а зовні - хрустка мигдальна скоринка. Інгредієнти розраховані на форму діаметром 24 см, заввишки 3 см.



    Інгредіенти
  • Масло вершкове - 100 г

  • Цукрова пудра - 50 г

  • Жовток курячий - 1 шт

  • Щіпка солі

  • Борошно вищого гатунку (просіяна) - 230 г

  • Начинка з маскарпоне:


  • Цукор пісок - 70 г

  • Яйце куряче - 1 шт

  • Курячий білок - 1 шт

  • Сир маскарпоне - 150 г

  • Мигдальний борошно - 1 4 1 столові ложки (для посипання форми, начинки і посипання зверху)

  • Персики консервовані - близько 600 г




Рецепт приготування пирога з персиками, маскарпоне і мигдалем:


 Пиріг з персиками, маскарпоне і мигдалем - крок 1

100 г м'якого вершкового масла розтерти з 50 г цукрової пудри. Взяти 1 куряче яйце, відокремити білок від жовтка. Білок прибрати в холодильник (пізніше він нам стане в нагоді), а жовток додати в солодку масляну суміш, гарненько перемішати виделкою.



 Пиріг з персиками, маскарпоне і мигдалем - крок 2

230 г борошна (я завжди використовую вищий сорт) просіяти, додати дрібку солі, замісити тісто (краще виделкою, так як при замішуванні руками масло швидко тане). Вийде дуже ніжне пісочне тісто.



 Пиріг з персиками, маскарпоне і мигдалем - крок 3

Форму присипати мигдальним борошном. Тісто розкачати, розподілити у формі (так як у нас пиріг відкритий і присутній начинка, робимо бортики), краї підрізати. Дно тіста наколоти виделкою. Застелити тісто пергаментним папером, викласти боби або керамічні кульки. Випікати в духовці при температурі 200 С градусів близько 15 хвилин, накривши форму пергаментним папером (пісочне тісто ставиться в холодну духовку).



 Пиріг з персиками, маскарпоне і мигдалем - крок 4

Приготувати начинку.

Одне куряче яйце, білок, що залишився, 70 г цукру гарненько збити виделкою.



 Пиріг з персиками, маскарпоне і мигдалем - крок 5

Додати в яєчну суміш 150 г сиру маскарпоне, ще раз збити до однорідного стану.



 Пиріг з персиками, маскарпоне і мигдалем - крок 6

Додати трохи мигдальною борошна (мигдаль можна подрібнити в блендері або кавомолці), перемішати. Начинка повинна вийти рідкою, як на оладки.



 Пиріг з персиками, маскарпоне і мигдалем - крок 7

Основу пирога дістати з духовки, остудити. Рідку начинку з маскарпоне і яєць вилити на готову пісочну основу.



 Пиріг з персиками, маскарпоне і мигдалем - крок 8

Зверху викласти половинки персиків (я використовувала консервовані, але думаю, підійдуть і свіжі персики або абрикоси). Присипати зверху меленим мигдалем. Випікати пиріг з маскарпоне і персиками у вже розігрітій до 170 С градусів духовці близько 40 хвилин, накривши пергаментним папером або до готовності.



 Пиріг з персиками, маскарпоне і мигдалем - фінал

Подавати пиріг з маскарпоне і консервованими

персиками злегка охолодженим.

Приємного чаювання


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок