Капуста, квашена з медом

Другі страви

Капуста, квашена з медом
Капуста белокочанная1,5 кгМорква250 г
Вода1 лСіль1 ст. л.
Мед1 ст. л. Лавровий лист3 шт.
Перець чорний горошком0,3 ч. л.

Опис рецепта - Капуста, квашена з медом:

Популярне в осінньо-зимовий час блюдо- квашену капусту- можна приготувати різними способами, у тому числі й з додаванням меду в розсіл Така капуста в готовому виді виходить хрусткої, не м'якої, має приємну кислинку, характерний для квашеної капусти аромат. Мед як такий у смаку не відчувається, але вишукана нотка все-таки присутня. Капуста, заквашена в медяному розсолі, до вживання буде готова через 3 дня, зберігати її потрібно в холодильнику, у щільно закритій банці. Така капуста містить велику кількість вітамін і корисних для організму макро- і мікроелементів. Присмачивши квашену капусту рослинною олією й додавши лук, у нас вийде смачний і універсальний салат, але така капуста також гарна для готування інших усіляких блюд.


Крок 1:



Капуста, квашена з медом - готування

Для того, щоб приготувати квашену капусту з медом, нам знадобиться белокочанная капуста, морква, мед, сіль, вода, чорний перець горошком, лавровий лист.


Крок 2:



Капуста, квашена з медом - готування
Капуста белокочанная1,5 кг

З капусти знімаємо верхні аркуші. Тонко шаткуємо капусту ножем або за допомогою кухонного комбайна.


Крок 3:



Капуста, квашена з медом - готування

Викладаємо нашатковану капусту в більшу миску.


Крок 4:



Капуста, квашена з медом - готування
Морква250 г

Моркву чистимо й натираємо на великій тертці.


Крок 5:



Капуста, квашена з медом - готування

До капусти перекладаємо морква.


Крок 6:



Капуста, квашена з медом - готування

Перемішуємо городин.


Крок 7:



Капуста, квашена з медом - готування
Вода1 л

У сотейнику або невеликій каструлі кип'ятимо воду.


Крок 8:



Капуста, квашена з медом - готування
Сіль1 ст. л.

У гарячій воді розчиняємо сіль (1 їдальню ложку з гіркою).


Крок 9:



Капуста, квашена з медом - готування
Мед1 ст. л.

Коли солона вода небагато охолоне, додаємо в неї мед.


Крок 10:



Капуста, квашена з медом - готування

Розсіл перемішуємо до повного розчинення меду.


Крок 11:



Капуста, квашена з медом - готування

У банку перекладаємо капусту з морквою, намагаючись укласти городин як можна щільніше.


Крок 12:



Капуста, квашена з медом - готування
Лавровий лист3 шт.
Перець чорний горошком0,3 ч. л.

З боків розкладаємо лаврові листи й чорний перець горошком.


Крок 13:



Капуста, квашена з медом - готування

Заливаємо в банку з капустою розсіл. Накриваємо банку кришкою, не закриваючи, так, щоб залишалося місце для виходу газів під час квашення капусти.


Крок 14:



Капуста, квашена з медом - готування

Залишаємо капусту в кімнаті на 3 дня. Щодня 2-3 рази капусту проколюємо товстою спицею або паличкою для китайської їжі в декількох місцях до самого дна, щоб гази виходили. Через три дні квашена з медом капуста буде готова до вживання й використанню. Закриваємо банку кришкою й зберігаємо капусту в холодильнику, там її зберігати можна тривалий час.


Крок 15:



Капуста, квашена з медом - готування

Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок