Мариновані печериці (швидкий рецепт) - новий рецепт

Цікаві рецепти


Виходять дуже смачні грибочки!

Інгредієнти:

  • Печериці свіжі 1 кг.
  • Оцет 9% 3 ст. ложки
  • Цукор 2 ч. ложки
  • Лавровий лист кілька листочків
  • Чорний перець горошком 5-7 штук
  • Вода 500 мл
  • Сіль 2 ч. ложки
  • Гвоздика 3 штучки
  • Спосіб приготування:

    Крок 1. Печериці необхідно перш за все ретельно вимити. Краще всього брати гриби невеликі, але якщо у вас великі, тоді їх необхідно розрізати.


    Крок 2. Потім кинути в киплячу солону воду (солі – трохи більше як на суп). Додати лавровий лист і проварити гриби 10 хвилин після закипання. Злити воду. Охолодити.




    Крок 3. Готуємо маринад. Беремо півлітра води, додаємо цукор, сіль, перець горошком, оцет, доводимо до кипіння, кладемо лавровий лист. Знімаємо з вогню, даємо охолонути. Заливаємо маринадом відварені печериці. Відправляємо в холодильник на 12-14 годин. Після цього вони готові до вживання. Збризнути готові мариновані печериці оливковою або рослинним маслом, посипати ріпчастою чи зеленою цибулею. А можна додавати в різні салати.


    Приємного апетиту!


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок