Відкритий яблучний пиріг з родзинками і горіхами - новий рецепт

Цікаві рецепти


Відкритий яблучний пиріг з родзинками і горіхами виходить дуже ароматним.

Інгредієнти:

  • Тісто:
  • Борошно 450 грам
  • Вершкове масло 200 грам
  • Сода 1 ч. ложка
  • Цукор 100 грам
  • Сіль щіпка
  • Яйця 2 штуки
  • Начинка:
  • Яблука 800 грам
  • Волоські горіхи 120 грам
  • Родзинки - 100 грам
  • Цукор 100 грам
  • Лимонний сік 2 ст. ложки
  • Цедра лимонна 1 ч. ложка
  • Кориця 1 ч. ложка
  • Яйце (для змащування) 1 штука
  • Спосіб приготування:

    Крок 1. Збити разом цукор, вершкове масло, яйця. Додати борошно, сіль, соду.


    Крок 2. Ретельно вимішуємо тісто. Воно повинно вийти досить пружним.


    Крок 3. Для начинки яблука нарізаємо на дольки, горіхи подрібнити, натерти на тертці цедру лимона, вичавлюємо сік, додаємо ізюм, цукор і корицю. Перемішуємо.




    Крок 4. Тісто розділити на дві частини — більшу (приблизно 3/4) і малу (1/3). Великий шматок тіста розкачуємо і акуратно переміщаємо в форму. Можна просто розподілити тісто за формою руками. Робимо високі бортики. Викладаємо начинку.


    Крок 5. Залишився шматочок тіста розкочуємо. Вирізаємо ножем смужки. Кладемо їх зверху начинки, загинаємо краю. Змащуємо получившися пиріг яйцем. Печемо при температурі 180 градусів приблизно 30-40 хвилин.


    Приємного апетиту!


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок