Відкритий яблучний пиріг з родзинками і горіхами виходить дуже ароматним.
Крок 1. Збити разом цукор, вершкове масло, яйця. Додати борошно, сіль, соду.
Крок 2. Ретельно вимішуємо тісто. Воно повинно вийти досить пружним.
Крок 3. Для начинки яблука нарізаємо на дольки, горіхи подрібнити, натерти на тертці цедру лимона, вичавлюємо сік, додаємо ізюм, цукор і корицю. Перемішуємо.
Крок 4. Тісто розділити на дві частини — більшу (приблизно 3/4) і малу (1/3). Великий шматок тіста розкачуємо і акуратно переміщаємо в форму. Можна просто розподілити тісто за формою руками. Робимо високі бортики. Викладаємо начинку.
Крок 5. Залишився шматочок тіста розкочуємо. Вирізаємо ножем смужки. Кладемо їх зверху начинки, загинаємо краю. Змащуємо получившися пиріг яйцем. Печемо при температурі 180 градусів приблизно 30-40 хвилин.
Приємного апетиту!