Малосольні огірки хрусткі - новий рецепт

Цікаві рецепти


Інгредієнти:

  • Огірки 1,5 кг.
  • Часник 1 голівка
  • Кріп кілька парасольок
  • Листя чорної смородини 3-4 штуки
  • Листя вишні 2-3 штуки
  • Листя хрону 2 штуки
  • Перець духмяний горошком 4-5 штук
  • Гіркий перець 0,5 штуки
  • Вода 1 літр
  • Сіль 2 ст. ложки
  • Цукор 1 ст. ложка
  • Спосіб приготування:

    Крок 1. Огірки миємо і заливаємо на 2-4 години холодною чистою (краще колодязну, ніж з-під крана) водою, завдяки цьому, та ще завдяки листям хрону, в яких міститься багато дубильних речовин, огірочки стануть хрусткими.


    Крок 2. Часник і перчик ріжемо на частини


    Крок 3. В емальовану каструлю викладаємо частину зелені (парасольки кропу, листя смородини і вишні, очищені часточки часнику і жменю запашного перцю горошком, пекучий перчик),



    Крок 4. Далі огірки одним шаром. Зверху знову зелень. Викладаємо другий шар огірків і знову зверху кріп, листя вишні і смородини, часник і перець, накриваємо листям хрону.


    Крок 5. Готуємо розсіл на 1 літрі води, 2 столові ложки солі і 1 цукру, доводимо його до кипіння. Заливаємо огірки гарячим розсолом так, щоб він повністю покривав огірки.


    Крок 6. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо при кімнатній температурі, поки не охолоне розсіл, потім прибираємо в холодильник (в теплі можуть заграти і перетворитися в солоні бочкові). Через добу малосольні огірки будуть готові. Якщо хочете прискорити засолку, попередньо зріжте у огірків «попки» і ножем надріжте огірки в декількох місцях.

    Приємного апетиту!


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок