Сирний пиріг з абрикосами і штрейзеля - новий рецепт

Цікаві рецепти


Ніжний сирний пиріг з фруктами і штрейзеля.

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • Вершкове масло холодне 150 грам
  • Цукор 100 грам
  • Ванільний цукор - 0,5 ч. ложки
  • Сіль щіпка
  • Борошно 1,5 склянки
  • Розпушувач 1 ч. ложка
  • Яйце куряче 1 штука
  • Холодна вода 2 ст. ложки
  • Для начинки:
  • Абрикоси 6-8 штук
  • Яйце куряче 2 штуки
  • Цукор 100 грам
  • Ванільний цукор 1 ч. ложки
  • Сир 500 грам
  • Крохмаль 2 ст. ложки
  • Манна крупа 2 ст. ложки
  • Розпушувач 1 ч. ложка
  • Для штрейзеля:
  • Вершкове масло холодне 50 грам
  • Цукор 50 грам
  • Ванільний цукор - 0,5 ч. ложки
  • Борошно 100 грам
  • Спосіб приготування:

    Крок 1. Тісто. Рубаємо вершкове масло разом з цукром, ванільним цукром, солимо, борошном і розпушувачем в дрібну крихту, потім додаємо воду і яйце і швидко замішуємо тісто.


    Крок 2. Загортаємо тісто в плівку і кладемо в холодильник.


    Крок 3. Абрикоси миємо, розрізаємо навпіл, виймаємо кісточки.


    Крок 4. Яйця збиваємо з цукром і ванільним цукром, додаємо крохмаль і манну крупу, розпушувач, добре перемішуємо міксером.




    Крок 5. Тепер дістаємо тісто з холодильника. Дві третини тіста розподіляємо на дно рознімної форми (26 см), злегка присипаної борошном. Інше тісто скачуємо ковбаскою і розподіляємо по бортику форми, формуючи край пирога.


    Крок 6. На дно пирога викладаємо половинки абрикосів, зверху викладаємо сирну начинку.


    Крок 7. Зробити штрейзель. Масло спочатку рубаємо разом з цукром, ванільним цукром і борошном, потім розтираємо пальцями в дрібну крихту. Розподіляємо штрейзель по верху пирога.


    Крок 8. Випікаємо пиріг з розігрітій до t 170 градусів духовці 45-50 хвилин. Потім добре охолоджуємо прямо у формі.


    Крок 9. Різати готовий пиріг можна тільки повністю остиглим, інакше начинка потече.


    Приємного апетиту!



    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок