Сир домашній з сиру і молока - новий рецепт

Цікаві рецепти


Якщо ви ніколи не готували домашній сир, то, напевно, прийшов час спробувати. Виходить дуже-дуже смачно!

Інгредієнти:

  • Молоко 500 мл
  • Сир домашній (сухий) 500 грам
  • Сода 1 ч. ложка
  • Сіль 0,5 ч. ложки
  • Яйце 1 штука
  • Вершкове масло 100 грам
  • Спосіб приготування:

    Крок 1. Кладемо сир в кипляче молоко, розмішуємо і чекаємо, коли відокремиться сироватка. Це хвилин 5-7. Заважати потрібно часто по дну, щоб не пригоріло. Потім виллємо готову масу в миску на марлю (просто відокремилася сироватка може піти на млинці). Сирна маса у марлі повинна стати сухою, добре віджати.




    Крок 2. Перекласти одержаний грудку сиру в казанок або інший посуд з товстим дном (але не емальований, можна на водяну баню), додати яйце, масло, соду і сіль (кількість – на ваш смак), поставити на середній вогонь і варити при постійному помішуванні дерев'яною ложкою або лопаткою. Проварити цю масу потрібно хвилин 7-10. Вона почне плавитися і тягнутися, потім стане клейкою і в'язкою.

    Перевірка сиру на готовність: якщо маса до зубів пристає – готовий, також сир почне відставати від стінок посуду.
    Крок 3. Тепер можна сир викласти і загорнути у фольгу або харчову плівку, надавши сиру форму кульки або ковбаси і залишити до повного охолодження.


    Приємного апетиту!


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок