Веретено надзвичайно смачне саме в гарячому вигляді! А хрумка рум'яна хлібна скоринка служить не тільки гідною прикрасою страви – вона чудово гармонує з запеченим м'ясом!
Крок 1. Свинячі реберця (копчені) звільнити від м'яса. М'ясо подрібнити.
Крок 2. Нарізати цибулю.
Крок 3. У фарш додати цибулю, яйце, сіль, спеції і подрібнену зелень петрушки.
Крок 4. Додати дрібно порізане копчене м'ясо.
Крок 5. Фарш гарненько перемішаємо. Тепер навколо реберця долоньками формуємо котлетку.
Крок 6. Замісити тісто: змішати молоко, рослинне масло, додати сіль, яйце і борошно. Потім розкачати тісто в пласт. Тонко розкатаний пласт тіста нарізаємо тоненькими (5 мм) довгими смужками.
Крок 7. І в хаотичному порядку починаємо обгортати ними нашу котлетку на кісточці.
Крок 8. Викладаємо наше веретено на деко і змащуємо збитим яйцем.
Крок 9. Випікати в розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 40-45 хвилин. Якщо хлібна скоринка зарум'яниться трохи раніше, то не забудьте накрити її фольгою.
Приємного апетиту!