Яблучний пиріг - новий рецепт

Цікаві рецепти


Пиріг дуже ніжний і ароматний.

Інгредієнти:

  • Яблука 5 штук
  • Цукор 80-100 грам
  • Вода 1 ч. ложка
  • Вершкове масло 150 грам
  • Цукрова пудра 100 грам
  • Борошно 250 грам
  • Розпушувач 1 ч. ложка
  • Яйце 1 штука
  • Спосіб приготування:

    Крок 1. Яблука почистити від шкірки, видалити серцевину, нарізати невеликими шматочками і посипати цукром. Скласти їх в каструлю, додати цукор і воду і тушкувати протягом 20 хвилин на маленькому вогні.


    Крок 2. Змішати борошно з розпушувачем, додати цукрову пудру. Масло (холодне) нарізати дрібними кубиками або натерти на крупній тертці і змішати з борошняною сумішшю, розтерти руками в крихту. Додати яйце.


    Крок 3. Швидко замісити тісто. Розділити його на дві частини, одну більше іншої. Кожну розкачати в товстий корж, обернути харчовою плівкою і прибрати в морозильну камеру на 20 хвилин


    Крок 4. Більшу частину тіста розкачати між двома листами пергаменту діаметром більшим, ніж дно форми. Зняти один шар пергаменту, другий перевернути тестом вниз і укласти у форму, зняти пергамент, зробити бортики. Зрізати надлишки і додати до залишився тесту.




    Крок 5. Викласти начинку з яблук у форму з тестом, розрівняти її. Можна додати трохи малини або чорниці.


    Крок 6. Розкачати тісто по діаметру форми так само як і попередню частину, перенести її на пиріг, защипати краї. У центрі зробити розріз хрестом.


    Крок 7. Присипати цукровою пудрою.


    Крок 8. Відправити пиріг в духовку, розігріту до t 200 градусів. Випікати при температурі 200 градусів приблизно 10 хвилин, потім знизити температуру до 180 градусів і пекти ще 20 хвилин до золотистої скоринки.

    Приємного апетиту!


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок