Риба в чечевично-гарбузовому соусі - новий рецепт

Цікаві рецепти


Спробувавши рибку з хрусткою скоринкою в густому, пахучому спеціями соусі, ви мимоволі перенесетеся в Індію. Рибу можете вибрати будь-яку, яка вам подобається, головне, щоб вона була без кісток. У нашому рецепті ми використовуємо філе судака.

Інгредієнти:

  • Рибне філе 1 штука
  • Сочевиця 0,5 склянки
  • Гарбуз 150 грам
  • Помідор 1 штука
  • Цибуля (1/2 в соус 1/2 в маринад) 1 штука
  • Імбир (20 грам в маринад 20 грам в соус) 40 грам
  • Часник (2 штуки в маринад 2 штуки в соус) 4 зубчики
  • Перець чилі (частина в маринад, частина в соус) ? штуки
  • Лимонний сік (маринад) 1 ст. л.
  • Каррі 5 грам
  • Вершки (або натуральний йогурт) 2 ст. л.
  • Спосіб приготування:

    Крок 1: маринуємо рибу, а для цього приготуємо маринад: нарізаємо часник, імбир, перець чилі, ? частина цибулі, яка залишається сирої і ? частина цибулі, яку ми обсмажуємо. Додаємо лимонний сік і сіль за смаком. Подрібнюємо всі ці інгредієнти блендером.

    Крок 2: змащуємо нашим маринадом філе риби і посипаємо каррі.

    Крок 3: поки риба маринується, ми приготуємо соус: варимо ? склянки сочевиці.



    Крок 4: гарбуз, імбир, чилі, цибуля і один невеликий помідор тушкуємо на вершковому маслі до повної готовності, це займе близько 10 хвилин.

    Крок 5: змішуємо всі інгредієнти в каструлі і вливаємо вершки або натуральний йогурт, додаємо карі.

    Крок 6: подрібнюємо інгредієнти блендером і кип'ятити кілька хвилин. Солимо за смаком.

    Крок 7: нарізаємо рибу на смужки, робимо паніровку в борошні і обсмажуємо.

    Крок 8: готову рибу викладаємо на серветку, щоб позбутися від зайвої олії.

    Крок 9: наливаємо наш соус в піалу і подаємо з рибою. Приємного апетиту!


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок