Сирна запіканка з яблуками - новий рецепт

Цікаві рецепти


Чудова сирна запіканка, ніжна і повітряна.

Інгредієнти:

  • Сир 500-550 грам
  • Манна крупа 4-5 ст. ложок
  • Цукор 80-90 грам
  • Кориця 0,5 ч. ложки
  • Яйця 3 штуки
  • Ваніль щіпка
  • Сода щіпка
  • Для карамелізації яблук:
  • Яблука кисло-солодкі 5-6 штук
  • Цукор 8-9 ст. ложок
  • Вода 2-3 ст. ложки
  • Вершкове масло 50-60 грам
  • Лимонний сік кілька крапель
  • Спосіб приготування:

    Крок 1. Сир протираємо через сито, щоб сирне тісто було більш повітряним.


    Крок 2. У сир додати манну крупу, ванілін, соду, корицю і все добре перемішати.


    Крок 3. Акуратно відокремлюємо білки яєць від жовтків. Жовтки 3-4 хвилини ретельно перетираємо з цукром і додаємо в сир, змішуємо.


    Крок 4. Білки збиваємо в тугу піну окремо і теж додаємо в миску з сиром.


    Крок 5. Перемішуємо акуратно, як бісквітне тісто - рухами ложки зверху вниз, а не по колу.


    Крок 6. Велику, чисту суху сковороду ставимо на сильний вогонь, засипаємо цукор, додаємо воду, лимонний сік – зайвої рідини не потрібно, цукор з водою повинен виглядати, як вологий пісок. І кілька хвилин, помішуючи, чекаємо, поки суміш почне жовтіти.




    Крок 7. Додаємо нарізане на шматочки вершкове масло, щоб розтопилося.


    Крок 8. Тут же викладаємо яблука – нарізані часточками. Майже постійно помішуючи, 7-10 хвилин карамелізуем яблука. Якщо соку з яблук витекло занадто багато – вычерпываем зайвий в мисочку. Або смажимо яблука в 2 прийоми.


    Крок 9. Форму для випічки змащуємо вершковим або рослинним маслом, посипаємо дрібними панірувальними сухарями. На дно шаром викладаємо яблука, поливаємо 4-5 ст. ложками карамелі з сковороди.


    Крок 10. Зверху рівним шаром викладаємо сирне тісто.

    Крок 11. Випікаємо при t 200° духовці 30-40 хвилин. Якщо запіканка велика, але не товста – півгодини достатньо, товстіший – через ці півгодини перевіряємо готовність (дерев'яна паличка повинна вийти з запіканки сухий). І допікаємо, якщо потрібно.

    Крок 12. Готової запіканці даємо трохи охолонути, дивимося, відстали її краю від бортів форми, накриваємо стравою – і швидко перевертаємо.


    Приємного апетиту!


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок