Пиріг - «Пом'ятий» лаваш - новий рецепт

Цікаві рецепти


Варіантів приготування страв з лаваша багато — це один з багатьох, смачно як в гарячому, так і в холодному вигляді, красиво, ситно! Суть такого пирога в тому, що форма використовується меншого розміру, ніж сам лаваш, в результаті чого лаваш приминається і утворює складки, які в готовому виробі дадуть шаруватість.

Інгредієнти:

  • Лаваш вірменський (тонкий) 3 листа
  • Яйце куряче 2 штуки
  • Сметана 100-150 грам
  • Зелень (кінза,кріп, петрушка, базилік, зелена цибуля) за смаком
  • Сир 300 грам
  • Масло вершкове 20 грам
  • Сіль, перець за смаком
  • Кмин 0,5 ч. ложки
  • Спосіб приготування:

    Крок 1. Сир натерти на крупній тертці.


    Крок 2. Зелень вимити і дрібно нарізати. Часник і зелений лук можна додати за бажанням, у разі якщо не любите – можна і без них.


    Крок 3. Змішати в мисці сир і зелень, яйця і сметану змішати в інший посуд, посолити, поперчити за смаком.


    Крок 4. Лаваш викласти в змащену маслом форму, мнучи його по всьому периметру.




    Крок 5. Посипати сиром із зеленню, трохи полити сумішшю сметани і яєць, укласти наступний лаваш таким же чином, зверху – знову сир із зеленню і суміш сметани і яєць і , нарешті, третій лаваш, зверху вилити решту заливку.


    Крок 6. Зібраний пиріг нарізати ножем на порційні шматки, присипати кмином ( можна іншими спеціями за смаком).


    Крок 7. Випікати виріб в духовці, розігрітій до 180°С 25-30 хвилин до зарум'янювання. Дістати готовий виріб, добре прорізати ножем ще раз по намічених лініях і подавати!

    Приємного апетиту!


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок