Пиріг з ревенем зі сметанною заливкою - новий рецепт

Цікаві рецепти


Пиріг виходить в міру солодким, з ніжним ванільним сметанно-яєчним кремом. Ревінь надає пирога приємну кислинку.

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • Масло вершкове 200 грам
  • Цукор 150 грам
  • Борошно 200 грам
  • Яйця 2 штуки
  • Крохмаль 40 грам
  • Розпушувач 2 ч. ложки
  • Ванільний цукор 1 ч. ложка
  • Для начинки:
  • Ревінь 300-400 грам
  • Яєчні жовтки 3 штуки
  • Цукор 4 ст. ложки
  • Крохмаль 2 ст. ложки
  • Ванільний цукор - 0,5 ч. ложка
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Спосіб приготування:

    Крок 1. Спочатку робимо крем. Жовтки змішуємо з крохмалем, цукром і ванільним цукром.


    Крок 2. Сметану кладемо в каструлю і ставимо на повільний вогонь. Нагріваємо, весь час помішуючи. Сметана при нагріванні стає рідкою. Доводимо її до гарячого стану, але не даємо кипіти. Знімаємо з вогню.


    Крок 3. Вмішуємо в сметану жовтки. Знову ставимо на слабкий вогонь. Помішуємо і чекаємо, поки крем почне густіти. Знімаємо з вогню і залишаємо остигати.




    Крок 4. Приступаємо до тесту. Змішуємо розм'якшене вершкове масло з цукром, потім додаємо яйця. Після цього крохмаль, ванільний цукор, борошно і розпушувач. Все дуже ретельно перемішуємо, можна використовувати для цього міксер.


    Крок 5. Форму (краще брати роз'ємну) змащуємо маслом. Дно застеляємо папером для випічки. Викладаємо тісто. Зверху розподіляємо крем. Ревінь чистимо і ріжемо на довільні шматочки. Кладемо ревінь на крем, злегка втоплюючи. Зверху посипаємо двома столовими ложками цукру і поливаємо однією столовою ложкою розтопленого вершкового масла.


    Крок 6. Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів близько 40-50 хвилин. Даємо охолонути, потім виймаємо з форми.

    Приємного апетиту!


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок