Мохіто

Напої

Мохіто

Освіжаючий м'ятний алкогольний напій зі смаком лайма.


Інгредієнти



    Інгредіенти
  • 1 чайна ложка цукру

  • 7,5 мл свіжовичавленого соку лайма

  • 2 гілочки м'яти (тільки свіжі молоді листки)

  • 50 мл рому Havana Club Anejo Blanco

  • 50 мл содової (газованої води)

  • Лід




Рецепт приготування мохіто


Мохіто крок 1

Видавити сік лайма.



Мохіто крок 2

В чистий високий келих кинути цукор. З гілки м'яти обдерти 8-12 листочків і додати в стакан.

У келих влити 7,5 мл свіжовичавленого соку лайма (Не часточки, а саме сік). Ложечкою акуратно розім'яти листя м'яти, при цьому не треба робити пюре з м'яти, щоб отримати ефірні масла, це ж не клітинний сік. Ефірномаслічниє залізяки у м'яти знаходяться на поверхні листа. Для виділення ефірного масла досить невеликого зусилля. Якщо м'яту стовкти сильніше може проявитися гіркоту .... А нам це зовсім не треба. Цукор повинен розчиниться.



Мохіто крок 3

Додати лід на 3/4 келиха. Лід охолодить келих і зупинить екстракцію.



Мохіто крок 4

Додати ром і ретельно перемішати.



Мохіто крок 5

Додати содову. Перемішати. Додати креш (колотий лід, але не крихту), з гіркою. Вставити трубочку, часточку лайма і гілочку м'яти. Подавати з двома-трьома серветками.


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок