Лазанья з помідорами, сиром і шинкою - новий рецепт

Цікаві рецепти


Інгредієнти:

  • Листи лазаньї 250 грам
  • Помідори 1 кг.
  • Шинка 500 грам
  • Сир маасдам 300 грам
  • Сир гауда 100 грам
  • Часник 2 зубчики
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Рослинна олія 1-2 ст. ложки
  • Сіль, перець за смаком
  • Зелень за смаком
  • Для соусу Бешамель:
  • Вершкове масло 100 грам
  • Борошно 5 ст. ложок
  • Молоко 1 літр
  • Сіль, перець за смаком
  • Спосіб приготування:

    Крок 1. Цибулю і часник дрібно покришити.

    Крок 2. Помідори вимити, 3-4 помідора відкласти, інші нарізати невеликими кубиками.


    Крок 3. Зелень дрібно покришити.


    Крок 4. Шинку нарізати кубиками.


    Крок 5. На рослинному маслі обсмажити цибулю і часник.


    Крок 6. Додати помідори і зелень. Посолити, поперчити і тушкувати до тих пір, поки соус не загусне (близько 10-15 хвилин).


    Крок 7. Приготуємо соус «Бешамель». Вершкове масло розтопити.


    Крок 8. Додати борошно, злегка обсмажити.


    Крок 9. Потім влити молоко, посолити, поперчити і варити, помішуючи, поки соус не загусне (по консистенції він повинен нагадувати рідку сметану).


    Крок 10. Сир «Маасдам» натерти на дрібній тертці.

    Крок 11. Окремо, на дрібній тертці, натерти сир «Гауда».

    Крок 12. У форму для запікання (розміром 17?25 см і висотою 5 см) викласти в один шар листи лазаньї (уважно прочитайте інструкцію на упаковці, деякі фірми пропонують листи лазаньї відварити, деякі — використовувати сухі листи).



    Крок 13. На листи лазаньї викласти половину томатного соусу.

    Крок 14. Половину шинки викласти на томатний соус.

    Крок 15. Потім викласти половину соусу «Бешамель».

    Крок 16. Посипати половиною сиру маасдам.

    Крок 17. Знову викласти листи лазаньї.

    Крок 18. На них викласти решту томатний соус.

    Крок 19. На соус викласти решту шинку.

    Крок 20. На шинку викласти залишився соус «Бешамель».

    Крок 21. Викласти залишився сир маасдам.

    Крок 22. Накрити листами лазаньї.

    Крок 23. Посипати половиною сиру гауда. Поставити в духовку. Запікати при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин.

    Крок 24. Потім лазанью вийняти з духовки, викласти помідори, нарізані кружечками.

    Крок 25. Посипати сиром гауда. Поставити в духовку. Запікати до тих пір, поки сир не розплавиться (близько 10-15 хвилин). Готову лазанью трохи остудити і розрізати на порції.


    Приємного апетиту!


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок