Курка, запечена із часником

Вечеря, Другі страви, Страви з м'яса

Курка, запечена із часником
Часник40 зуб Вершкове масло солоне1 ст. л.
Тимьян свіжий10 стьобКурка1 шт.
Вершкове масло40 гСіль по смакові
Запашний перець по смакові

Опис рецепта - Курка, запечена із часником:

Цей рецепт готування ще має назва "Курка на 40 зубчиках часнику". Дуже цікавий спосіб готування курки, зовсім не трудомісткий. Завдяки часнику з тимьяном курка здобуває неповторні аромат і смак, до того ж м'ясо залишається дуже соковитим. Блюдо подайте до стола відразу ж, відмінно до гарніру підійде картопля або сезонні городин.


Крок 1:



Курка, запечена із часником - готування

Для готування блюда поберіть курку цілком, часник, тимьян, вершкове масло, сіль, перець.


Крок 2:



Курка, запечена із часником - готування
Часник40 зуб

Очистите 40 зубчиков часнику.


Крок 3:



Курка, запечена із часником - готування
Вершкове масло солоне1 ст. л.

У сковороді розігрійте вершкове масло.


Крок 4:



Курка, запечена із часником - готування
Тимьян свіжий10 стьоб

Киньте гілочки тимьяна.


Крок 5:



Курка, запечена із часником - готування

И також киньте зубчики часнику.


Крок 6:



Курка, запечена із часником - готування

Обсмажте тимьян із часником до золотавого кольору. Головне, не перестарайтеся, щоб не згорів часник.


Крок 7:



Курка, запечена із часником - готування

Обсмажений часник з тимьяном перекладете в глибоку форму, де буде спікатися курка.


Крок 8:



Курка, запечена із часником - готування
Курка1 шт.

Курку промийте добре, просушите.


Крок 9:



Курка, запечена із часником - готування
Вершкове масло40 г

Натріть усю тушку розм'якшеним вершковим маслом.


Крок 10:



Курка, запечена із часником - готування
Сіль по смакові
Запашний перець по смакові

Добре посолите, поперчите, зв'яжіть ниткою ніжки й зубочистками прикріпите крила до тулуба.


Крок 11:



Курка, запечена із часником - готування

Перекладете курку на часник з тимьяном.


Крок 12:



Курка, запечена із часником - готування

Запікайте курку при 180С протягом години або ледве більше, залежно від розміру самої курки. Періодично поливайте курку часниковим маслом.


Крок 13:



Курка, запечена із часником - готування

Курка із часником і тимьяном готова. Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок