Рисова запіканка «Річний квітка» - новий рецепт

Цікаві рецепти


Ніжна рисова запіканка з овочами - і ситно і корисно!

Інгредієнти:

  • Рис дліннозерновой 170 грам
  • Філе куряче 450 грам
  • Яйця 3 штуки
  • Петрушка 50 грам
  • Сіль 2 щіпки
  • Карі 1 щіпка
  • Соняшникова олія 3 ст. л.
  • Часник 3 зубчики
  • Перець 1 щіпка
  • Молочні вершки 100 мл
  • Червоний солодкий перець 1 штука
  • Кабачок 1 штука
  • Баклажана 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Спосіб приготування:

    Крок 1: промиваємо рис в холодній воді і варимо до напівготовності у злегка підсоленій воді.

    Крок 2: промиваємо куряче філе і нарізаємо великими шматками.

    Крок 3: подрібнюємо м'ясо в блендері.

    Крок 4: до подрібненого м'яса додаємо яйце і перемішуємо.

    Крок 5: відкидаємо відварений рис на друшляк, щоб стекла вода.

    Крок 6: нарізаємо дрібно петрушку і перемішуємо з остившім рисом. Солимо, додаємо карі і приправу для курки.

    Крок 7: змащуємо форму для випічки маслом, викладаємо рисову масу, розрівнюємо.



    Крок 8: миємо, чистимо й нарізаємо товстими стрічками овочі. Морква попередньо заливаємо на 1 хвилину окропом.

    Крок 9: розміщуємо овочеві стрічки вертикально у формі з рисовим масою, чергуючи кольору так, щоб вийшов «квітка».

    Крок 10: часникову готуємо заливку наступним способом: змішуємо рослинне масло з подрібненим часником, сіллю і сумішшю перців.

    Крок 11: добре перемішуємо заливку і розподіляємо по всій поверхні запіканки.

    Крок 12: збиваємо яйце змішуємо з вершками і сіллю. Цією сумішшю заливаємо нашу запіканку.

    Крок 13: ставимо нашу запіканку у ледь теплу духовку. Запікаємо 45 хвилин при 190 градусах. Дістаємо запіканку, остуджуємо і можна подавати. Приємного апетиту!


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок