Жульєн з куркою і грибами - новий рецепт

Цікаві рецепти


Жульєн - одне з блюд прекрасною французької кухні. Блюдо дуже смачне, ситне і підходить як для повсякденного столу, так і для святкового. Є кілька варіантів його приготування, а сьогодні ми будемо готувати жульєн з куркою і грибами. Страву можна приготувати в горщиках і подавати порційно, в гарячому вигляді. Приготування займає 1 годину 30 хвилин. Інгредієнти ми розрахували на 6 порцій.

Інгредієнти:

  • Печериці 373 грам
  • Цибуля ріпчаста 225 грам
  • Куряче філе 373 грам
  • Сир 90 грам
  • Сметана 3 ст. л.
  • Вино біле сухе 3 ст. л.
  • Олія рослинна 80 мл
  • Сіль 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений 0,5 ч. л.
  • Спосіб приготування:

    Крок 1: нарізаємо гриби кубиком.

    Крок 2: куряче філе нарізаємо кубиком.

    Крок 3: куряче філе обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Смажимо на великому вогні, не забуваючи помішувати.

    Крок 4: на іншій сковороді обсмажуємо цибулю до прозорого кольору. Смажимо на великому вогні, постійно помішуючи. Додаємо вино і чекаємо, поки воно не випарується.



    Крок 5: додаємо до цибулі гриби і обсмажуємо до золотистого кольору, солимо, перчимо за смаком.

    Крок 6: додаємо вже обсмажену курку, сметану і перемішуємо. Смажимо на сильному вогні, не забуваючи помішувати.

    Крок 7: розкладаємо жюльєн в ємності, яких будемо подавати, посипаємо зверху сиром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо протягом 10 хвилин, щоб сир розплавився. Зверху можна прикрасити зеленню. Приємного апетиту!


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок