Компот на зиму з груш з медом

Напої

 Компот на зиму з груш з медом

Компот з груш з медом - напій, у якому максимально збережені корисні властивості плодів, так як груші попередньо бланшують (опускаються в окріп), а не варяться. Компот має природну солодкість груш і смак меду. Напій має золотистий відтінок, не вибагливий у зберіганні і буде радувати вас весь рік


Інгредієнти



    Інгредіенти
  • Груша - 4-6 шт

  • Лимонна кислота - щіпка

  • Окріп

  • Лимон свіжий кілька часточок

  • Сироп:


  • Вода - 1 літр

  • Мед - 5 столових ложок

  • Цукор - 100г




Рецепт приготування компоту з груш з медом


 Компот на зиму з груш з медом - крок 1

Груші промити, розрізати на часточки, видаливши плодоніжки і серцевину (якщо шкірка жорстка, можна зрізати). Часточки укласти в каструлю, залити окропом, і бланшувати близько 5-ти хвилин, додавши дрібку лимонної кислоти (не варити).



 Компот на зиму з груш з медом - крок 2

Приготувати сироп. У каструлю налити воду, додати цукор і мед, все розчинити, закип'ятити. Сироп: на 1 літр води, 100 г цукру, 5 столових ложок меду (в 1 столовій ложці 25 г меду). На три 1-літрові баночки у мене пішло близько 2-х літрів сиропу.



 Компот на зиму з груш з медом - крок 3

Бланшовані груші перекласти по чистих баночках. Додати в кожну літрову баночку по 1 кружечку лимона, для більшого аромату і смаку.



 Компот на зиму з груш з медом - крок 4

Залити сиропом.



 Компот на зиму з груш з медом - фінал

Закрити кришками банки і стерилізувати в киплячій воді близько 20 хвилин (Якщо у вас півлітрові банки - 15 хвилин, якщо 2-х літрові - 30 хвилин, 3-х літрові близько 45 хвилин). Закатати.


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок