Курка по-прованськи - новий рецепт

Цікаві рецепти


Смачне і практичне блюдо. Готується дуже легко, а виходить дуже соковите, смачне і корисне блюдо.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста 2 штуки
  • Помідори червоні 400 грам
  • Часник 7 зубчиків
  • Сіль 0,5 ч. ложки
  • Суміш сушених прованських трав 3 ч. ложки
  • Суміш перців 0,5 ч. ложки
  • Куряче стегно 800 грам
  • Оливкова олія 45 мл
  • Спосіб приготування:

    Крок 1. Очищаємо цибулю, розрізаємо навпіл уздовж і шаткуємо пір'ям.

    Крок 2. Помідори надрізаємо хрест на хрест, ошпарюємо окропом і знімаємо шкірочку. Нарізаємо часточками.


    Крок 3. Часник очищаємо і дрібно рубаємо.

    Крок 4. З'єднуємо всі овочі, трохи солимо і додаємо до них прованські трави і мелений перець (суміш перців). Поки відставляємо овочі в бік.




    Крок 5. Курку нарізаємо середніми шматками. Кладемо в миску. Можна брати будь-які частини курки, які вам до вподоби.


    Крок 6. Готуємо суміш — прованські трави, порубаний часник, сіль і оливкове масло. Перемішуємо. Гарненько обвалюємо курку в суміші.


    Крок 7. У форму для запікання викладаємо половину овочів, збризкуємо трохи оливковою олією. На овочі кладемо курку і зверху овочі, що залишилися.


    Крок 8. Ставимо в духовку і запікаємо 1-1,5 години при температурі 180 градусів. Якщо верх почне сохнути і підгоряти, то форму можна прикрити фольгою, а в кінці запікання прибрати її.

    Приємного апетиту!


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок