Пиріг-гарбуз з м'ясним фаршем - новий рецепт

Цікаві рецепти


Золота осінь асоціюється з овочами, в тому числі і з гарбузом. Спечіть такі от гарні пироги, вони оригінальні, корисні і смачні.

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • Дріжджі 20 грам
  • Цукор 1 ч. ложка
  • Молоко 300 мл
  • Борошно 150 грам
  • Сіль 0,5 ч. ложки
  • Рослинна олія 80 мл.
  • Борошно цільнозернові 400 грам
  • Для начинки:
  • Гарбуз 1 штука
  • Сир 150 грам
  • Сіль 0,5 ч. ложки
  • Фарш мясний 400 грам
  • Перець солодкий 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Помідори 2 штуки
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Яєчний жовток 1 штука
  • Спосіб приготування:

    Крок 1. В 100 мл теплого молока розчиніть дріжджі, додайте 1 ч. л. цукру 2 ст. л. борошна. Дайте опарі заграти. Потім влийте в опару молоко, що залишилося.

    Крок 2. Додайте сіль.

    Крок 3. А так само рослинне масло.

    Крок 4. Змішайте і просійте два види борошна. Додайте її в рідку частину.

    Крок 5. Замісіть тісто, воно повинно стати гладким і податливим. Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 30-40 хвилин для бродіння. Потім треба його обім'яти і дати ще раз піднятися.

    Крок 6. Для начинки: приготувати фарш-він може бути будь-яким, змішаний (свинина – яловичина).

    Крок 7. Очистіть і поріжте цибулю.

    Крок 8. Перець звільнити від насіння і порізати кубиком.

    Крок 9. Помідори поріжте тонкими пластинками.

    Крок 10. Змішайте нарізані овочі з фаршем, посоліть, поперчіть і перемішайте. Так само можете додати зелень, за бажанням.



    Крок 11. Гарбуз вимити, обітріть. Наріжте її на сегменти по 1.5 см завтовшки. Вичистити насіння і приберіть м'якоть, якщо її багато.

    Крок 12. Залишилися краєчки гарбуза наріжте кубиками, посоліть і поперчіть.

    Крок 13. Сир натріть на дрібній тертці.

    Крок 14. Коли тісто підніметься - готово (можна обробляти).

    Крок 15. викладіть його на стіл розділіть на 7-8 частин, це буде залежати від розміру вашої гарбуза.

    Крок 16. З шматочка тіста зробіть корж, можна руками, а можна розкачати її качалкою під розмір «шаблону – гарбуза». Розмір коржі повинен бути трохи більше самої гарбуза.

    Крок 17. Викладіть на деко коржі з тіста, на них покладіть гарбуз. Дно пирога викладіть тонкими пластинками помідора.

    Крок 18. Помідори присипте сиром.

    Крок 19. Поверх сиру викласти м'ясний фарш.

    Крок 20. Розкладіть гарбузове кубики, трохи вдавлюючи їх у фарш. Змастіть краї пирогів жовтком.

    Крок 21. Випікайте пироги в розігрітій духовці при t 180 градусів 30-40 хвилин.

    Приємного вам апетиту!


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок