Запіканка по-неаполітанськи - новий рецепт

Цікаві рецепти


Цю запіканку можна назвати ледачою лазаньєю т. к. замість спеціальних аркушів використовуються макарони. Виходить дуже ситне і смачне блюдо.

Інгредієнти:

  • Паста пенне (макарони формою - пір'я) 500 грам
  • М'ясний фарш (свинина, яловичина або змішаний) 700 грам
  • Цибуля 1 штука
  • Солодкий червоний перець 1 штука
  • Томатна паста 2 ст. ложки
  • Червоне сухе вино - 50 мл
  • Твердий сир 150 грам
  • Зелень петрушки пучок
  • Молоко 400 мл
  • Вершкове масло 2 ст. ложки
  • Борошно 2 ст. ложки
  • Сіль, перець за смаком
  • Спосіб приготування:

    Крок 1. Цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо протягом 3 хвилин на рослинній олії. Додаємо дрібно нарізаний солодкий перець і смажимо ще 2-3 хвилини.

    Крок 2. Додаємо фарш, солимо, перчимо і смажимо 10 хвилин, постійно помішуючи. Вливаємо вино, продовжуємо смажити ще 3 хвилини, поки рідина не випарується. Додаємо дрібно нарубану петрушку і томатну пасту, перемішуємо і тушкуємо 4 хвилини.

    Крок 3. Відварюємо макарони, зливаємо воду, потім додаємо 0,5 ст. ложки оливкової олії і перемішуємо.



    Крок 4. Тепер готуємо соус бешамель. Для цього розтоплюємо в каструлі вершкове масло, додаємо борошно і розмішуємо до однорідності. Поступово, безперервно помішуючи, вливаємо молоко і доводимо суміш до кипіння.

    Крок 5. Збираємо запіканку. На дно форми ( 35х24 см) кладемо половину макаронів.

    Крок 6. Кладемо половину бешамеля і рівномірно розподіляємо. Далі кладемо фарш, розрівнюємо.

    Крок 7. Накриваємо залишилися макаронами. Зверху рівномірно розподіляємо залишився соус.

    Крок 8. Посипаємо тертим сиром і запікаємо в розігрітій до t 200 градусів духовці протягом 25 хвилин.

    Приємного апетиту!


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок