Пісочна ватршука - новий рецепт

Цікаві рецепти


Пісочна ватрушка - тісто розсипчасте, солодке і дуже просте у приготуванні. Смачно - без перебільшення.

Інгредієнти:

  • Борошно 2,5 склянки
  • Вершкове масло 110 грам
  • Цукор 200 грам
  • Яйця 2 штуки
  • Ванільний екстракт 1 ч. ложка
  • Сода 1 ч. ложка
  • Оцет 1 ст. ложка
  • Сіль щіпка
  • Цукрова пудра для посипання
  • Для начинки:
  • Сир 500 грам
  • Вершки жирні 200 мл
  • Цукор 100 грам
  • Яйця 2 штуки
  • Цукати 200 грам
  • Ізюм, сухофрукти 100 грам
  • Цедра лимонна 1 ч. ложка
  • Спосіб приготування:

    Крок 1. В чаші комбайна перемішати борошно, цукор, соду погашену оцтом, вершкове масло, сіль, ванільний екстракт.

    Крок 2. Додати яйця. Перемішати. Повинна вийти крихта, що відходить від рук. Якщо тісто прилипає до рук, додати трохи борошна.

    Крок 3. Викласти отриману крихту в змащену маслом форму для торта, залишивши невелику кількість розміром з невелике яблуко для посипання ватрушки. Розподілити тісто по дну форми за допомогою рук і зробити високі бортики.



    Крок 4. Приготувати начинку. Змішати міксером сир, вершки, цукор, цедру і ванільний екстракт до отримання кремоподібній маси.

    Крок 5. Додати яйця. Збити на повільній швидкості, щоб тільки розмішати!

    Крок 6. Додати цукати. Розмішати.

    Крок 7. Вилити на тісто начинку.

    Крок 8. В залишене тісто для крихти, додати трохи борошна, розмішати комбайном. Вийде розсипчаста дрібна крихта. Посипати начинку крихтою.

    Крок 9. Випікати приблизно 40-45 хвилин. Остудити у формі. Перенести на блюдо і через дрібне ситечко посипати цукровою пудрою.

    Приємного апетиту!


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок