Пиріг-кільце з яблучними трояндами - новий рецепт

Цікаві рецепти


Пиріг-кільце з яблучними трояндами викличе справжній фурор! Його дуже зручно ділити на порції.

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • Борошно 170 грам
  • Масло вершкове 65 грам
  • Цукор 40 грам
  • Яйце куряче 1 штука
  • Кориця щіпка
  • Сіль щіпка
  • Для крему:
  • Молоко 500 мл
  • Ром 1 ч. ложка
  • Яєчні жовтки 3 штуки
  • Ванілін щіпка
  • Апельсинова цедра 0,5 ч. ложки
  • Яблука (червоні і жовті) 10 штук
  • Спосіб приготування:

    Крок 1. Приготувати тісто. Міксером змішати м'яке масло, цукор, корицю і сіль, вбити яйце, добре перемішати.

    Крок 2. Додати борошно і розтерти масу до однорідності.

    Крок 3. Замісити тісто.

    Крок 4. Розкачати тісто.

    Крок 5. Готове тісто вирізати по колу так, щоб вона з усіх боків (і з внутрішнього і з зовнішнього) було на 5-7 см ширше форми. Можна зробити посередині невелику дірочку і розширити її, прибираючи при необхідності зайве тісто.

    Крок 6. Викласти тісто у форму, обрізати зайві краю і заліпити випадково утворилися дірочки. І прямо у формі відправити в холодильник на 30 хвилин.

    Крок 7. Вийняти тісто з холодильника, наколоти виделкою, накрити пергаментом, зверху насипати вантаж (наприклад, сушений горох або квасоля), поставити на 15 хвилин у духовку, попередньо розігріту до 200 градусів.

    Крок 8. Зменшити температуру до 180 градусів, прибрати пергамент з вантажем і випікати ще 10 хвилин.



    Крок 9. Вийняти з духовки, трохи остудити.

    Крок 10. Приготувати крем. Змішати міксером борошно, цукор, ванілін, цедру апельсина, додати жовтки, ром і трохи молока, розмішати міксером до однорідної маси

    Крок 11. Потроху додати в цю масу молоко і знову розмішати.

    Крок 12. Поставити на самий маленький вогонь і варити крем, весь час помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Як тільки маса загусне, зняти її з вогню і дати охолонути.

    Крок 13. На випечений корж викласти ложкою крем.

    Крок 14. Прикрасити пиріг. За допомогою овочечистки зрізати з яблук шкірку у вигляді стрічок різної довжини, і точно так само зробити стрічки з м'якоті. Згорнути їх у вигляді троянд і викласти на крем.

    Крок 15. Кожну трояндочку посипати корицею і цукром. Відправити пиріг на 15 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів.

    Крок 16. Потім вийняти з духовки, остудити, вийняти з форми.

    Приємного чаювання!


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок