Пиріг «Осине гніздо» - новий рецепт

Цікаві рецепти


Приголомшливо смачний пиріг із здобного дріжджового тіста. Пиріг «Осине гніздо» дуже зручно розламувати на порційні булочки.

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • Борошно 500 грам
  • Яйце куряче 2 штуки
  • Цукор 50 грам
  • Молоко 250 грам
  • Дріжджі сухі 10 грам
  • Сіль 0,5 ч. ложки
  • Для начинки:
  • Вершкове масло 100 грам
  • Ванілін 1 пакетик
  • Цукор 100 грам
  • Для сиропу:
  • Цукор 150 грам
  • Молоко 200 грам
  • Спосіб приготування:


    Крок 1. У теплому молоці (100 мл) розвести дріжджі, додати цукор. Залишити в сторону на 15-20 хвилин, поки дріжджі не піднімуться пишною «шапочкою».

      Крок 2. Збити яйця віночком до однорідності.



    Крок 3. В отриману опару додати збиті яйця, решту тепле молоко (150 г), сіль, ванілін, всипати відразу все борошно.



    Крок 4. Замісити м'яке тісто. Місити тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Зібрати тісто в кулю, накрити сухим чистим рушником і залишити на півгодини.



     
    Крок 5. Розм'якшене вершкове масло збити з цукром (100 г) до кремоподібного стану, додати щіпку ваніліну або пакетик ванільного цукру.

    Крок 6. Тісто розкачати в пласт приблизно 30 на 40 див.




    Крок 7. Змастити тісто масляним кремом.



    Крок 8. Змащений пласт згорнути в тугий рулет і нарізати його на шматочки завтовшки 4-5 див.



    Крок 9. Отримані рулетики викласти у вертикальному положенні на відстані 1 см один від одного в неразъемную (!) форму діаметром 26 див. На дно форми покласти папір для випічки, бортики змастити маслом. Залишити форму в теплому місці на 45-60 хвилин.


    Крок 10. Після расстойки пиріг залити половиною солодкого молока і поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 15 хвилин, потім вийняти пиріг, залити рештою солодким молоком і випікати ще 15 хвилин до золотисто-рум'яного кольору.




    Приємного апетиту!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок