Оладки на опарі

Другі страви

Оладки на опарі
Кефір120 мол Цукор-Пісок2 ст. л.
Дріжджі сухі активні1 ч. л.Борошно пшеничне230 г
Яйце куряче2 шт.Соняшникове масло рафіноване20 мол

Опис рецепта - Оладки на опарі:

Оладки - традиційне блюдо російської кухні. Коріння його йдуть глибоко в історію й до нашого часу вони дійшли вже трошки видозміненими, але більш смачними. Існує величезна кількість рецептів готування оладкою, я вам розв'язала показати опарний спосіб їх готування. Це, звичайно, займає ледве більше часу, але результат просто приголомшливий. Такі оладки виходять ніжними, пишними й без дріжджового заходу. Пригощайтеся


Крок 1:



Оладки на опарі - готування

Для готування оладкою на опарі нам знадобляться борошно, кефір, цукор, дріжджі, яйця, масло соняшникове.


Крок 2:



Оладки на опарі - готування
Кефір120 мол

У глибоку миску вливаємо теплий кефір. Замість кефіру можна використовувати молоко або воду.


Крок 3:



Оладки на опарі - готування
Цукор-Пісок1 ст. л.
Дріжджі сухі активні1 ч. л.

Додаємо до нього цукор і дріжджі.


Крок 4:



Оладки на опарі - готування

Ретельно перемішуємо.


Крок 5:



Оладки на опарі - готування

И залишаємо на 15-20 хвилин для активації дріжджів.


Крок 6:



Оладки на опарі - готування
Борошно пшеничне180 г

Потім підсипаємо борошно й замішуємо тісто по консистенції як сметана.


Крок 7:



Оладки на опарі - готування

Миску накриваємо харчовою плівкою й залишаємо в теплі на 30 хвилин. За цей час тісто збільшиться в обьеме й буде пронизано більшою кількістю повітряних пухирців.


Крок 8:



Оладки на опарі - готування
Яйце куряче2 шт.

У готову опару вбиваємо яйця, перемішуємо.


Крок 9:



Оладки на опарі - готування
Соняшникове масло рафіноване20 мол

Вливаємо соняшникове масло.


Крок 10:



Оладки на опарі - готування
Цукор-Пісок1 ст. л.
Борошно пшеничне50 г

Потім, за бажанням, додаємо цукор і борошно. Я додала тому що люблю по солодше й тісто мені здалося недостатньо густим.


Крок 11:



Оладки на опарі - готування

Усі ретельно перемішуємо.


Крок 12:



Оладки на опарі - готування

И залишаємо ще на 30 хвилин, що б тісто підійшло.


Крок 13:



Оладки на опарі - готування

Далі сковороду змазуємо невеликою кількістю соняшникового масла, розігріваємо на середньому вогні. Відбираємо по столовій ложці тіста, не перемішуючи, і викладаємо на сковороду.


Крок 14:



Оладки на опарі - готування

И обсмажуємо із двох сторін до золотавого кольору.


Крок 15:



Оладки на опарі - готування

Готові оладки викладаємо на тарілку.


Крок 16:



Оладки на опарі - готування

И подаємо.


Крок 17:



Оладки на опарі - готування

Приємного апетиту


Крок 18:



Оладки на опарі - готування

Радуйте рідних і близьких


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок