Сухофрукти: способи зберігання - новий рецепт

Цікаві рецепти


Умови зберігання, вологість приміщення, упаковка – все це впливає на збереження сухофруктів. Для того, щоб сухофрукти довгий час зберігалися, необхідно, щоб їх висушили до вологості 17-20 %. При цьому потрібно враховувати, що різні фрукти мають спочатку різну вологість.

Деякі плоди або їх частини сохнуть нерівномірно, тому недосушені плоди потрібно ретельно відбирати. Якщо цього не зробити, то в недосушенных місцях заводяться шкідники.

Також небажано пересушувати, через пересушування сухофрукти темніють і практично не відновлюються при подальшому замочуванні.

Для приготування суміші з сухофруктів додатково витримують 3-5 днів, щоб вологість кожного виду зрівнялася. Близько 5 годин суміш проходить також додаткову просушування на сонці.



Для зберігання сухофруктів необхідно підготувати і тару для зберігання, попередньо добре просушити.

В домашніх умовах можна використовувати скляну або пластикову тару. При зберіганні сухофруктів в ящиках, необхідно стежити, щоб у ньому були відсутні щілини, які можуть проникнути шкідники. Можна зберігати і в мішках з тканини або паперу, які потрібно дуже міцно зав'язувати, також для запобігання потрапляння паразитів і шкідників. Один раз в місяць потрібно переглядати верхні шари, під уникнення лялькування гусениць метеликів. Сухофрукти для зберігання не можна тримати відкритими, так як вони швидко піддаються нальотам шкідників.

При тривалому зберіганні сухофрукти втрачають свою вагу за рахунок втрати вологи при сухому повітрі, і, навпаки, при вологому повітрі набирають вагу.

При розфасовці сухофруктів в негерметичную тару вологість повітря повинна складати не більше 70%, а температура не вище 30 С. Для більш тривалого зберігання відмінно підійде температура нижче 10 С, при якій сповільнюється процес руйнування вітамінів і псування продукту.

Для боротьби з шкідниками використовують температуру близько 0 С або підвищення до 40 С. При таких температурах шкідники гинуть.


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок