Яблучний пиріг «ФАНТАЗІЯ» - новий рецепт

Цікаві рецепти


Яблучний пиріг є одним з найпопулярніших пирогів. Його можна приготувати різними способами. Сьогодні ми приготуємо яблучний пиріг на дріжджовому тісті. Сподіваємося вам сподобається наш рецепт і увімкніть його в список одного з ваших улюблених рецептів.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі 2 штуки
  • Масло вершкове 100 грам
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор 4 ст. л.
  • Дріжджі (пресовані) 20 грам
  • Борошно 550 грам
  • Яблука 2-4 штуки
  • Яєчний жовток 1 штука
  • Цукрова пудра 1 ст. л.
  • Молоко коров'яче 250 мл
  • Спосіб приготування:

    Крок 1: змішуємо яйця, розм'якшене масло, молоко з дріжджами. Дріжджі слід добре розчинити в молоці.

    Крок 2: додаємо сіль, цукор, просіяне борошно і замішуємо тісто.

    Крок 3: посипаємо робочу поверхню борошном і викладаємо тісто. Ділимо його на 2 частини.

    Крок 4: одну частину тіста розкачуємо і викладаємо у форму.

    Крок 5: нарізаємо яблука кубиками.

    Крок 6: викладаємо яблука на тісто і посипаємо по смаку цукром.

    Крок 7: з решти тіста будемо робити відрізати невеликі шматочки - чотири заготовки.



    Крок 8: загинаємо краю пирога і викладаємо зверху наші заготовки з тіста.

    Крок 9: відрізаємо три шматочка тіста розкачуємо його в довгі джгутики.

    Крок 10: плетемо з них косичку.

    Крок 11: оформляємо краї пирога, отриманої кіскою, накриваємо пиріг рушником і залишаємо його на 10-15 хвилин.

    Крок 12: змащуємо пиріг яєчним жовтком.

    Крок 13: випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин. Після чого дістаємо наш пиріг з духовки і залишаємо його на 20 хвилин. Перед подачею посипаємо пиріг цукровою пудрою. Приємного апетиту!


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок