Кримчацьку калачих (бублики з начинкою) - новий рецепт

Цікаві рецепти


Калачих — це крымчакские бублики з начинкою. Начинки для калачих використовувалися найрізноманітніші — солодкі: ягідні, фруктові, изюмно-горіхові; солоних варіацій безліч.

Інгредієнти:

  • Листкове тісто - 500 грам
  • Яйце 1 штука
  • Для солодкої начинки:
  • Абрикоси 7-9 штук
  • Вишня без кісточок 300 грам
  • Цукор за смаком
  • Крохмаль картопляний 0,5 ст. ложки
  • Для солоної начинки:
  • Бринза 200 грам
  • Яйце варене 1 штука
  • Зелень (кріп, петрушка) за смаком
  • Спосіб приготування:

    Крок 1. Тісто тонко розкочуємо (приблизно товщиною 2-3 мм) і нарізаємо на смужки шириною 6 см і довжиною 25 см. Посередині кожної смужки викладаємо ягоди і порізані абрикоси, посипаємо цукром і потім начинку трохи припудрюємо крохмалем, щоб не витікав сік.


    Крок 2. Тісто піднімаємо з двох сторін і дуже ретельно защипуємо (підверніть) краю через рівні проміжки, залишаючи «гніздечка». Смужку згинаємо у вигляді бублика і з'єднуємо кінці. Калачих змащуємо яйцем.




    Крок 3. Аналогічно готуємо калачих з солоною начинкою (подрібнене варене яйце, бринза і зелень).

    Крок 4. Випікаємо при температурі 200-250 градусів до рум'яного кольору.

    Приємного апетиту!


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок