Заварні млинці на кефірі

Сніданок, Десерти

Заварні млинці на кефірі
Яйце куряче2 шт. Цукор-Пісок3 ст. л.
Кефір500 молБорошно пшеничне320 г
Окріп250 молСода харчова0,5 ч. л.
Соняшникове масло рафіноване5 ст. л.

Опис рецепта - Заварні млинці на кефірі:

Заварні млинці бувають трьох видів: на молоці, на кефірі й на воді. На кефірі заварні млинчики виходять особливо смачними, ніжними, мягеньким, пористими. Множинні дірочки просто-таки пронизують млинці, але для цього наливати тісто потрібно на добре розігріту сковороду


Крок 1:



Заварні млинці на кефірі - готування

Для готування заварних млинців на кефірі нам знадобляться наступні інгредієнти: пшеничне борошно, курячі яйця, цукор, кефір, вода (окріп), сода харчова, масло соняшникове рафіноване.


Крок 2:



Заварні млинці на кефірі - готування
Яйце куряче2 шт.
Цукор-Пісок3 ст. л.

У глибокій мисці з'єднуємо курячі яйця й цукор.


Крок 3:



Заварні млинці на кефірі - готування
Кефір250 мол

Віночком збиваємо яйця із цукром і вливаємо в половину, що вийшов суміш, кефіру (250 мол).


Крок 4:



Заварні млинці на кефірі - готування
Борошно пшеничне320 г

Перемішуємо, всипаємо просіяне пшеничне борошно й замішуємо тісто.


Крок 5:



Заварні млинці на кефірі - готування
Кефір250 мол

Вливаємо в тісто кефир, що оставшийся.


Крок 6:



Заварні млинці на кефірі - готування

Перемішуємо тісто до однорідності.


Крок 7:



Заварні млинці на кефірі - готування
Окріп250 мол
Сода харчова0,5 ч. л.

В окрему ємність (склянку або миску) наливаємо окріп, всипаємо у воду харчову соду й інтенсивно перемішуємо.


Крок 8:



Заварні млинці на кефірі - готування

При безперервному перемішуванні вливаємо в тісто окріп із содою.


Крок 9:



Заварні млинці на кефірі - готування

У підсумку в нас повинне вийде однорідне тісто, більш рідке, чому густе, грудочок бути не повинне


Крок 10:



Заварні млинці на кефірі - готування

Як тільки ви введете в тісто содовий окріп, тісто відразу ж почне пінитися, на поверхні з'являться множинні пухирці.


Крок 11:



Заварні млинці на кефірі - готування
Соняшникове масло рафіноване5 ст. л.

Вливаємо в тісто для млинчиків соняшникове рафіноване масло.


Крок 12:



Заварні млинці на кефірі - готування

Ще раз перемішуємо тісто й можна приступати до жарке мереживних млинців.


Крок 13:



Заварні млинці на кефірі - готування

Розжарюємо сковороду, змазану невеликою кількістю соняшникового рафінованого масла або шматочком сала. Наливаємо один ополоник тіста на один млинчик. На світлині видне, як поверхня млинця пронизують дірочки- це значить, що тісто саме таке, як нам треба й що млинчики будуть пористими й мереживними


Крок 14:



Заварні млинці на кефірі - готування

Жаримо млинці із двох сторін звичним образом, поки тісто не закінчиться.
Заварні млинці на кефірі готові


Крок 15:



Заварні млинці на кефірі - готування

Подавайте заварні млинці на десерт із солодкими соусами й різними добавками по своєму смакові
Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок