М'ясний пиріг «Хризантема» - новий рецепт

Цікаві рецепти


Оригінальна і смачна випічка. Виходить кулінарний шедевр. Спробуйте його приготувати. Сам процес дуже цікавий.

Інгредієнти:

  • М'ясний фарш (свинина, яловичина) 500 грам
  • Цибуля 1 штук
  • Часник 1 зубчик
  • Вода 100 мл
  • Кубик курячого бульйону 1 ч. ложка
  • Сир 140 грам
  • Вершкове масло-30 грам
  • Сіль, червоний і чорний перець за смаком
  • Для тіста:
  • Молоко 125 мл.
  • Кефір 125 мл.
  • Дріжджі сухі 1 пакетик (7 р.)
  • Цукор 1 ст. ложка
  • Сіль 1 ч. ложка
  • Яйце 1 штука
  • Борошно 500 грам
  • Рослинна олія: 6 ст. ложка
  • Спосіб приготування:

    Крок 1. У молоці розчинити дріжджі, додати цукор і відставити на 15-20 хвилин, щоб дріжджі ожили.

    Крок 2. Змішати молоко, кефір, цукор, сіль, яйце, рослинне масло. Добре перемішати, додати дріжджі, просіяне борошно і замісити м'яке тісто. Накрити миску з тестом плівкою і поставити в тепле місце приблизно на 1 годину. Потім тісто обім'яти і розділити на дві рівні частини.

    Крок 3. Одну частину прибрати знову в миску і накрити кухонним рушником. Другу частину тіста розкачати в пласт товщиною в 3-4 мм (стіл подпылить борошном при необхідності). Видавити з тіста склянкою гуртки (у мене діаметром 7,5 см). Залишки тесту зібрати, обім'яти, знову розкачати і видавити кружечки. Прикрити потім заготовки плівкою, щоб не обсихають.

    Крок 4. Підготувати фарш. Цибулю і часник натерти на дрібній тертці, розвести в 100 мл води кубик курячого бульйону. Додати у фарш і добре перемішати. Посолити, поперчити за смаком. Сир натерти на крупній тертці.




    Крок 5. На кругляшке розподілити рівномірно 1 ч. л. фаршу (повну), щіпку сиру. Скласти її навпіл. Потім ще раз навпіл. Кінчики злегка знизу прищипнути.




    Крок 6. Форму змастити спочатку рослинним маслом, потім на дно покласти папір для випічки і її теж промазати маслом (таким чином легко можна буде вибрати пиріг з форми). Укласти заготовки щільно один до одного у форму (діаметром 28 см).

    Крок 7. Коли всі кругляшки використовуєте, перейти до другої частини тесту і таким же чином діяти, як і з першою.

    Крок 8. Для серединки взяти 3 половинки від кругляшек намазати фаршем. Накласти половинки в нахлест один на одного. Згорнути рулончиком, починаючи з нижнього і покласти в серединку пирога. Форму прикрити плівкою і дати час для вистоювання, приблизно 20-30 хвилин.



    Крок 9. Змастити верх збитою злегка сумішшю: 1 жовток 1 ст. л. молока. Випікати в розігрітій духовці при t 180°C, приблизно 35-40 хвилин, по середині духовки (за 15 хвилин до закінчення випікання зменшити температуру до 175°С).

    Крок 10. Готовий пиріг змастити розтопленим вершковим маслом (30 г) і накрити полотенчиком хвилин на 15.

    Приємного апетиту!


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок