Курячі котлети з картопляним пюре і грибним соусом - новий рецепт

Цікаві рецепти


Дуже просте і знайоме всім страва - курячі котлети з картопляним пюре і грибним соусом. Час приготування-40 хвилин, час підготовки 15 хвилин.

Інгредієнти:

  • Куряче філе 1 кг 250 грам
  • Білі гриби 500 грам
  • Сметана 100 грам
  • Вершки молочні (для соусу для пюре) 300 грам 150 грам
  • Сіль за смаком
  • Перець за смаком
  • Картопля 1 кг
  • Масло вершкове (для пюре для фаршу) 80 грам 75 грам
  • Хліб 100 грам
  • Молоко коров'яче 100 мл
  • Часник 10 грам
  • Яйця курячі 2 штуки
  • Базилік, петрушка по 5 грам
  • Цибуля 50 грам
  • Спосіб приготування:

    Крок 1: подрібнюємо куряче філе, цибулю, замочений у молоці хліб в міксері або пропускаємо через м'ясорубку. додаємо подрібнений часник, яйце, зелень, спеції і розтоплене масло. Добре перемішуємо отриманий фарш і залишаємо його на пару годин настоятися, після чого ще раз перемішуємо і поділяємо на однакові порції.

    Крок 2: формуємо котлети і обсмажуємо на рослинному маслі. Після цього відправляємо котлети в розігріту до 190 градусів духовку і запікаємо їх протягом 10 хвилин.



    Крок 3: приступаємо до приготування картопляного пюре: відварюємо картоплю чистимо і робимо пюре, додаємо в нього вершкове масло, вливаємо теплі вершки і перемішуємо.

    Крок 4: готуємо грибний соус: відварюємо гриби, нарізаємо кубиками і обсмажуємо на сковороді.

    Крок 5: вливаємо в гриби вершки, додаємо сметану, дрібно нарізану зелень, перемішуємо і доводимо до кипіння.

    Крок 6: подаємо котлети з картопляним пюре і грибним соусом, в якості закуски можна подати квашену капусту. Приємного апетиту!


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок