Шоколадний торт з м'ятно-вершковим кремом - новий рецепт

Цікаві рецепти


Дуже смачний торт з повітряними шоколадними коржами без борошна і м'ятно-вершковим кремом.

Інгредієнти:

  • Для коржа:
  • Яйця 6 штук
  • Чорний шоколад 120 грам
  • Цукор 100 грам
  • Для крему:
  • Вершки 35-38% 400 мл
  • Цукрова пудра - 3 ст. ложка
  • М'ята 3-5 гілочок (тільки листочки)
  • М'ятний шоколад 100 грам
  • Желатин 12 грам
  • Для прикраси:
  • Шоколадна стружка за смаком
  • Листочки м'яти за бажанням
  • Спосіб приготування:

    Крок 1. Підготувати корж. Розділити яйця на білки і жовтки. Жовтки збити з 50 г цукру протягом 5 хвилин до світлої , пишної маси

    Крок 2. Шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі (режим розморожування)
    Збити міксером (на середній швидкості) остиглий шоколад і жовтки.

    Крок 3. Білки збити до піни і поступово додати 2 ст. ложки цукру, збивати до блискучою, гладкою маси.

    Крок 4. Додати в жовтково-шоколадну масу збиті білки і акуратно перемішати лопаткою.


    Крок 5. Деко змастити рослинним маслом і застелити папером для випічки
    Вилити масу і розрівняти.


    Крок 6. Випікати протягом 15-18 хвилин при 180 градусів. Дістаємо з духовки перевертаємо на папір для випічки, акуратно (поки корж гарячий) знімаємо папір на якій випікався корж і даємо повністю охолонути.


    Крок 7. Розрізаємо остиглий корж так, як Вам буде зручно, на дві рівні частини, або за розміром рознімної форми, де будете збирати торт. Коржі прибираємо на пів-години в холодильник




    Крок 8. Тепер зробимо крем: Листя м'яти покласти в блендер. Подрібнити.

    Крок 9. До листя м'яти додати 100 мл. вершків, збити.


    Крок 10. Вершки з м'ятою процідити через сито, щоб прибрати непотрібну нам зелень, 100 грам м'ятного шоколаду розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці, режим «розморожування». Решта 300 мл. вершків збити з 3 ст. л. цукрової пудрою. М'ятні вершки змішати з остышим м'ятним шоколадом.


    Крок 11. Желатин замочити в холодній воді хвилин на 5. Вийняти розм'яклий желатин з холодної води, і розпустити його у 5 ст. л. теплої води.

    Крок 12. Остудити. І акуратно влити в м'ятні вершки, розмішати. М'ятні вершки з желатином акуратно влити у збиті вершки з цукровою пудрою і обережно розмішати лопаткою. Крем розділити на 2 однакові частини.

    Крок 13. В квадратну форму викласти перший шар коржів.

    Крок 14. Залити однією частиною крему. Поверх крему викласти другу частину коржів і знову залити які залишилися кремом. Форму прибираємо в холодильник на ніч.

    Крок 15. Готовий торт нарізаємо квадратиками, прикрашаємо шоколадною стружкою, листочками м'яти і подаємо.

    Приємного апетиту!


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок