Квашена капуста по-грузинськи - новий рецепт

Цікаві рецепти


Багато господинь люблять робити заготовки на зиму з капусти. Є безліч рецептів, як її приготувати. У різних країнах є свої способи і особливості квашення капусти. Квашена капуста по-грузинськи виходить чудовою закускою, як для звичайного столу, так і для святкового. Приготувати її дуже легко і просто.

Інгредієнти:

  • Капуста білоголова 1 штука
  • Буряк 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Часник 1 голівка
  • Перець гострий 1 штука (за смаком)
  • Цибуля ріпчаста 1 штука (за смаком)
  • Перець чорний горошком 4-6 штук
  • Для розсолу:
  • вода 1 літр
  • Цукор 0,5 склянки
  • Оцет 9% 0,5-1 стакан
  • Сіль крупна 2 ст. л.
  • Спосіб приготування:

    Крок 1: буряк чистимо, миємо й нарізаємо соломкою.

    Крок 2: чистимо моркву, миємо й нарізаємо соломкою.

    Крок 3: чистимо цибулю, миємо й нарізаємо півкільцями.

    Крок 4: розрізаємо капусту на чотири частини. Вирізаємо качан і нарізаємо великими шматками.



    Крок 5: чистимо часник і подрібнюємо. Дрібно нарізаємо гострий перець.

    Крок 6: складаємо всі інгредієнти в миску і добре перемішуємо. Можна додати кілька горошин чорного перцю.

    Крок 7: беремо банку і складаємо в неї овочі.

    Крок 8: робимо розсіл: кип'ятимо воду, додаємо цукор, сіль і доводимо до кипіння. Додаємо оцет і заливаємо банку з капустою.

    Крок 9: закриваємо банку і залишаємо при кімнатній температурі на 12 годин. Капуста по-грузинськи готова, приємного апетиту!


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок