Швидкий соус для курки або качки

Соуси

 Швидкий соус для курки або качки

Ви можете зробити соус будь-якої консистенції, змінюючи при цьому кількість доданого бульйону і варіюючи часом варіння.


Соус для курки або качки можна зберігати в холодильнику близько тижня або заморозити на строк до трьох місяців. Після заморожування: обережно розігрійте соус на повільному вогні, час від часу помішуючи, щоб запобігти руйнуванню структури соусу.


Інгредієнти



  • 50 мл курячого жиру (зібраного з дека при приготуванні курки або качки)

  • 50 г борошна

  • 100 мл рослинного масла або вершкового

  • 1-2 склянки бульйону або води

  • Сіль

  • Перець

  • 2-3 ст.л. вина (херес)

  • 1 ч.л. подрібнених трав (розмарин, чебрець, шавлія)




Рецепт приготування швидкого соусу для курки або качки


 Швидкий соус для курки або качки - крок 1

На слабкому вогні в невеликій каструлі розігріти масло. Додати подрібнені трави (розмарин, чебрець, шавлія) і борошно.



 Швидкий соус для курки або качки - крок 2

Все перемішати лопаткою.



 Швидкий соус для курки або качки - крок 3

Збити віночком, щоб розбити грудочки.



 Швидкий соус для курки або качки - крок 4

Додати, зібраний з дека при запіканні качки або курки, жир.



 Швидкий соус для курки або качки - крок 5

Варити до утворення пастоподібної маси.



 Швидкий соус для курки або качки - крок 6

Потім додати бульйон.



 Швидкий соус для курки або качки - крок 7

Варити кілька хвилин до потрібного вам загустіння. Додати за смаком сіль, перець, при бажанні - приправу, трохи вина.



Бистрий соус для курки або качки-фінал

Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок