М'ясні кульки в кунжуті

Другі страви, Страви з м'яса

М'ясні кульки в кунжуті
Хліб пшеничний100 гМолоко коров'яче100 мол
Курячі грудки250 гЛук фіолетовий40 г
Часник1 зубСільпо смакові
Кунжут5,5 ст. л.

Опис рецепта - М'ясні кульки в кунжуті:

Дієтичні котлетки з курячого м'яса в "шубці" з кунжуту- це смачні й апетитні м'ясні кульки Для більш ефектного виду кунжут краще використовувати двох квітів- чорний і білий, хоча на смаку м'ясних кульок колір кунжуту не відбивається. До речі, сам кунжут відіграє-таки не останню роль у формуванні смаку й аромату готового блюда- покриваючи м'ясні кульки цільних і рівномірним шаром, кунжут також прожарюється в духовці й здобуває яскравий горіховий смак і аромат, що дуже гармоніює з курячим м'ясом Куряче м'ясо по своєму бажанню можна замінити индюшиной грудками. На гарнір ідеально підійде салат зі свіжих овочів або ж тушковані городин.


Крок 1:



М'ясні кульки в кунжуті - готування

Для готування дієтичних м'ясних кульок нам знадобляться наступні інгредієнти: куряче філе, пшеничний хліб, молоко, куряче яйце, лук ріпчастий або фіолетовий, часник, кунжут білий, кунжут чорний, сіль.


Крок 2:



М'ясні кульки в кунжуті - готування
Хліб пшеничний100 г
Молоко коров'яче100 мол

Шматочки білого хліба заливаємо молоком і залишаємо на 5 хвилин.


Крок 3:



М'ясні кульки в кунжуті - готування
Курячі грудки250 г
Лук фіолетовий40 г
Часник1 зуб

Пропускаємо через м'ясорубку нарізані курячі грудки (зі шкірою або без по своєму бажанню), очищений лук і часник.


Крок 4:



М'ясні кульки в кунжуті - готування

Також до фаршу з луком додаємо замочений раніше хліб, пропущений через м'ясорубку.


Крок 5:



М'ясні кульки в кунжуті - готування

Убиваємо у фарш для м'ясних кульок куряче яйце.


Крок 6:



М'ясні кульки в кунжуті - готування
Сіль по смакові

Додаємо по смакові сіль і ретельно фарш перемішуємо.
Ставимо миску з фаршем на 1 годину в холодильник.


Крок 7:



М'ясні кульки в кунжуті - готування
Кунжут5,5 ст. л.

Після цього дістаємо фарш із холодильника. У плоску миску або тарілку з бортиками насипаємо кунжут (4 ст.л. білого й 1.5 ст.л. чорного).


Крок 8:



М'ясні кульки в кунжуті - готування

Змоченими у воді руками формуємо з курячого фаршу невеликі крокеты- котлетки однакового розміру. Викладаємо м'ясні кульки в кунжут.


Крок 9:



М'ясні кульки в кунжуті - готування

З усіх боків обвалюємо в кунжуті м'ясні кульки, щоб кунжутна "шубка" була цільної й рівномірною.


Крок 10:



М'ясні кульки в кунжуті - готування

Викладаємо підготовлені м'ясні кульки у форму для запікання, залишаючи між ними місце.


Крок 11:



М'ясні кульки в кунжуті - готування

Запікаємо курячі котлетки в кунжуті в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин.


Крок 12:



М'ясні кульки в кунжуті - готування

М'ясні кульки в кунжуті готові


Крок 13:



М'ясні кульки в кунжуті - готування

Подаємо м'ясні кульки в гарячому або теплому виді із салатом зі свіжих овочів, тушкованими овочами, різними соусами.


Крок 14:



М'ясні кульки в кунжуті - готування

Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок