Що приготувати з квасолі - новий рецепт

Цікаві рецепти


Корисні властивості квасолі

Квасоля вважається королевою бобових - смачна, корисна, містить велику кількість крохмалю і інших вуглеводів і білків. Вона містить великий набір вітамінів, необхідних для нормальної життєдіяльності організму.

У квасолі міститься багато заліза, що сприяє припливу кисню до клітин, підвищує імунітет і стійкість до інфекцій.

Лікувальні властивості квасолі

Квасоля володіє очисними властивостями, а також дієтичними. Її часто використовують у цілях лікування шлунково-кишкових захворювань, хворобах нирок, серцевої недостатності. Вживання квасолі в їжу надає благотворний вплив на нервову систему.

Як правильно вибрати і приготувати квасоля

Квасоля користується великою популярністю у кулінарів. З неї можна приготувати різноманітні салати і закуски, а також основні страви. Квасоля чудово поєднується з м'ясом і овочами. Існує різні види квасолі: червона, біла, вишнева, смугаста, і навіть чорна. Найголовніше правильно вибрати квасоля: вона не повинна бути зморшкуватою, з отворами та тріщинами, так само не повинна бути вологою або злипатися. Квасоля повинна бути блискучою, з гладкою шкіркою. Друге, не менш важливе: правильно почати приготування квасолі. Починати необхідно з її замочування, а щоб квасоля вийшла м'якою і смачною замочуємо не менше 10-12 годин. Перед приготуванням квасолю треба добре промити.



З чим подавати квасоля?

Краще всього подавати квасоля з овочами, які полегшать процес травлення. Найкращим другом для квасолі є коренеплоди: цибулю, моркву, а також зелень і деякі спеції: коріандр, насіння кропу, тміну. Добре квасоля поєднується зі свіжими овочами в салатах: болгарським перцем, солодким цибулею, томатом, приправлені оливковою олією і бальзамічним оцтом.

Відмінно квасоля поєднується з волоськими горіхами, часником і пряними травами, як, наприклад, у страві мхали з червоної квасолі.

Одну з головних ролей грає квасоля і в перших стравах. Її часто використовують у борщі, густі супи, крем-супи. Квасоля ідеально поєднується з будь-яким м'ясом, будь то яловичина, баранина, курка або кролик. страви з неї виходять дуже смачними і поживними.


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок