Мариновані помідори - новий рецепт

Цікаві рецепти


Сьогодні ми поділимося з вами рецептом маринованих помідорів, якому вже не один десяток років, і за яким готували ще наші бабусі. Помідори виходять наивкуснейшими! Список інгредієнтів ми брали з розрахунком на одну трилітрову банку, помідори краще вибирати однієї форми, щільні, не побиті.

Інгредієнти:

  • Помідори 1,5 кг
  • Оцет 9% 3 ст. л.
  • Цукор 1 ст. л.
  • Сіль 1 ст. л. з гіркою
  • Хрін (листя) 1-2 штуки
  • Кріп (парасольки) 1-2 штуки
  • Вишня 5-6 штук
  • Смородина 4-5 штук
  • Часник 1 голівка
  • Петрушка 5-6 гілочок
  • Цибуля 1-2 штуки
  • Перець болгарський 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Перець чорний горошком 8-10 штук
  • Чилі за смаком
  • Спосіб приготування:

    Крок 1: моєму помідори, проколюємо зубочисткою плодоніжки, щоб потім вони не лопнули в банку. Інші інгредієнти теж добре промиваємо.

    Крок 2: викладаємо на дно банки листя хрону, кропу, листя вишні і смородини, петрушку, часник, перець горошком і кільця цибулі.

    Крок 3: починаємо складати помідори в банку. Щоб не було порожніх місць між ними, ми ставимо в банку також болгарський перець, ріпчасту цибулю та моркву. Якщо є любителі гостренького, можна додати перець чилі.



    Крок 4: банку заповнена, додаємо цукор і сіль.

    Крок 5: заливаємо в банку холодну воду, накриваємо стерилізованими кришками і стерилізуємо у великій каструлі з водою близько 40 хвилин з моменту закипання. Додаємо оцет і закатуємо. Перевертаємо банки на кришки і закутуємо.

    Крок 6: через пару місяців наші помідори будуть готові і можна сміливо подавати їх до столу в якості прекрасної закуски. Приємного апетиту!


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок