Скумбрія з овочами, запечена на глиняному плато - новий рецепт

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Скумбрія з овочами, запечена на глиняному плато це мінімум калорій і чудово за смаком.

Інгредієнти:

  • Скумбрія свежемороженная 1 штука
  • Помідор 1 штука
  • Часник (молодий) 1 головка
  • Молодий кабачок 1 штука
  • Цибулина 1 штука
  • Оливкова олія 3 ст. ложки
  • Спеції: коріандр, чорний і червоний перець горошком, запашний перець, сухі ароматні трави (чабер, орегано, базилік), сіль, лимон за смаком
  • Спосіб приготування:

    Крок 1. Скумбрію розморозити. Зрізати плавники гострими ножицями. Розпороти черево і видалити всі нутрощі. Під проточною водою повністю очистити внутрішню порожнину від чорної плівки і залишків нутрощів. Видалити скумбрії зябра, не відрізаючи голову.

    Крок 2. В ступці, змішати рівними частинами сіль, горошини різнобарвного перцю, сухі ароматні трави, коріандр. Додати 1-2 горошини запашного перцю і розтерти.

    Крок 3. Посипати сумішшю спецій внутрішню порожнину скумбрії, зверху зробити невеликі косі надрізи з боків риби, щоб тільки розрізати шкіру. Побризкати внутрішню порожнину лимонним соком — зовсім трохи (1 ч. л. ). Обмазати рибу спеціями зверху.

    Крок 4. Очистити цибулю. Якщо цибуля дрібний — сіянець, його просто очистити і використовувати цілком. Ріпчасту цибулю нарізати соломкою. Молодий (хоча можна і старий) часник розібрати на зубчики, не очищаючи від оболонки. Цибулю і часник змішати з 1 ч. ложкою оливкової олії і перемішати. Потрібно щоб утворилася масляна плівка.



    Крок 5. Молодий кабачок, не очищаючи, нарізати кружечками або скибочками, товщиною близько 2 см. Посолити і поперчити. Потім полити 1 ч. л. оливкової олії і перемішати.

    Крок 6. Помідор нарізати шматочками і посолити. Поперчити за смаком. Очищати від шкірки і насіння — не треба.

    Крок 7. Глиняний деко — плато, змастити оливковою олією. По центру викласти в ряд кілька дуже тонких кружечків лимона. Вони потрібні, щоб риба не пристала до плато під час готування.

    Крок 8. Укласти рибу на кружечки лимона. Якщо голова і хвіст стирчать за межі плато — це нормально. Викласти навколо скумбрії підготовлені овочі: кабачок, помідор, цибуля, часник. Полити скумбрію залишками оливкової олії, намагаючись розподілити рівномірно.

    Крок 9. Поставити в нагріту до t 190-200 градусів духовку. Час готування, орієнтовно, 40-45 хвилин. Варто контролювати готовність продуктів. Важливий момент: оболонка часнику може потемніти і почати обвуглюватися. У цьому випадку треба просто перевернути часточки часнику.

    Крок 10. Зазвичай такі страви подаються на тому плато, на якому готувалися. Можна трохи прикрасити зеленню. При бажанні можна перекласти рибу і овочі на тарілку.

    Приємного апетиту!

    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок