Норвезька десерт - Яблучний торт - новий рецепт

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • Борошно 300 грам
  • Вершкове масло або маргарин 140 грам
  • Цукор 140 грам
  • Яйця 2 штуки
  • Для начинки:
  • Яблука 10 штук
  • Лимонний сік 2 ст. ложки
  • Цукор 5 ст. ложок
  • Ваніль 2 палички
  • Абрикосовий джем 2-3 ст. ложки
  • Спосіб приготування:

    Крок 1. Порубаєте масло або маргарин.

    Крок 2. Додайте борошно, цукор і яйця.

    Крок 3. Міксером на низькій швидкості замісіть тісто і поставте його в холодильник на 30-60 хвилин.

    Крок 4. Очистіть яблука від шкірки ( можна це робити за допомогою спеціальної машинки, якщо є така у вас) і видаліть серцевину.

    Крок 5. Вичавіть сік з одного лимона.

    Крок 6. Відкладіть половину яблук , а решту подрібніть.

    Крок 7. Нарізані яблука висипте на сковорідку, додайте 5 ложок цукру, ваніль (в стручках), лимонний сік і півсклянки води. Тушкуйте 10-15 хвилин, доки не випарується вода.



    Крок 8. Тісто вийміть з холодильника і рівномірно розкладіть по формі (діаметр 26 див). «Бортики» не робіть!

    Крок 9. Розріжте кожне з решти яблук навпіл.

    Крок 10. А потім — дуже тоненькими часточками, намагайтеся, щоб яблуко «не розпалася», а зберегло форму половинки.

    Крок 11. На тісто викладіть припущені на сковороді яблука., а зверху акуратно нарізані половинки яблук.

    Крок 12. Декоруйте яблуками середину торта, змастіть торт зверху абрикосовим джемом і посипте цукровим піском.

    Крок 13. Випікати 1 годину і 30 хвилин при температурі 190 градусів.

    Приємного апетиту!

    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок