Лосось запечений під травами - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок
21 липня 2014 р. 250




В домашній духовці можна приготувати дуже смачну рибу. Щоб надати рибі додаткового аромату і смаку, спробуйте запекти її в травах. Лосось в маринаді з трав вийдуть ніжним і ароматним, цей рецепт може бути застосований, практично, до будь-якої риби.


Інгредієнти

  • Філе лосося (сьомги, форелі, нерки) — 800 г
  • Перець чорний мелений — 1/2 ч. л.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Гірчиця діжонська — 2 ч. л.
  • Кріп — 10 г
  • Лимони — 1 шт.
  • Цибулина — 1 шт.
  • Базилік свіжий (можна сушений) — 10 г
  • Петрушка — 10 г

  • Процес приготування

    Стейки або філе лосося ретельно промийте під проточною водою, а потім приберіть зайву вологу паперовим рушником.

    Для маринаду цибулю дрібно нарубаєте, 0,5 лимона, базилік, кріп, петрушку, додати гірчицю. Вийде такий маринад:




    Рибні стейки добре покрити отриманим маринадом з усіх боків і дати настоятися хвилин 20.




    Викласти рибу на деко (можна кожен шматочок в листочок фольги, так буде більш жирний, але соковитий варіант), посоліть сіллю за смаком, обкладіть рибу шматочками лимона.

    Запікати рибу в розігрітій духовці 20-30 хвилин при 180 °C.




    що Залишилися від запікання лимон і трави доведеться викинути, так як вони сухі не будуть мати апетитний вигляд, тому прикрасьте заново, і подавайте гарячим, для гарніру ідеально підходить рис, страви із свіжих овочів, або подушки з зелених салатів.




    Страва готова! Приємного апетиту!


    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок