Класичний рататуй - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Веганські
Вегетаріанські
Овочі

Про таке французькою блюді, як рататуй, чули багато хто, але пробували його одиниці. А даремно... насправді, це дуже просте овочеве страву з баклажанів, кабачків, перцю.


Перший рататуй приготували ще в кінці XVIII століття в районі сучасної Ніцци. Це було недороге блюдо, яка влітку з підручних інгредієнтів готували селяни.

В інших країнах існують схожі на рататуй страви. Наприклад, всі ми вміємо готувати овочеве рагу. Але в будь-якому випадку ці дві страви відрізняються за смаком, технології приготування і використовуваним спеціям.


Інгредієнти


Баклажан
2 шт.

Приготування

  • 1Мелкими наріжте кубиками цибулю і баклажани. Щоб баклажани не горчили, посипте їх сіллю і відставте в сторону на пару хвилин. Потім промийте їх у холодній воді та підсушіть на паперових рушниках.
  • 2Очистите перці і помідори. М'якоть наріжте кубиками такого ж розміру, як цибуля і баклажани. Часник пропустіть через прес. Петрушку подрібніть.
  • 3Возьмите сковороду і розігрійте в ній частина оливкового масла. Обсмажте цибулю трохи, щоб він розм'як. Відкиньте його на друшляк.
  • 4Затем в сковороду додайте олії, обсмажте до м'якості баклажани. Відкиньте їх на друшляк. Те ж саме виконайте з перцем.
  • 5Долейте в сковороду масло, обсмажте часник до м'якості, додайте томатну пасту, цукор і помідори. Потушкуйте півхвилини. Додайте підготовлені овочі і петрушку. Добре посоліть. Посипте блюдо прованськими травами. Потім варіть рататуй хвилину і приберіть з вогню.

  • Рататуй гарний тим, що дає нескінченний простір для кулінарних експериментів. Спробуйте приготувати його так, як ваша душа бажає!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок