Турецькі кебаби - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Закуски
М'ясо
Овочі

Islim kebabi (ислим кебаби) — так на турецькому звучить назва цієї страви. Турецькі кебаби спочатку готували лише на південному сході Туреччини, але з часом блюдо стало популярним на території всієї країни.


Виграшне поєднання смаку овочів, м'яса і соусу плюс ефектний вигляд — ось формула успіху турецьких кебабів! Кефте (тефтелі з пряними травами), обгорнені підрум'яненими пластинками баклажанів і запечені під томатним соусом з часником влюбят в себе кого завгодно.

У деяких регіонах замість тюфтельок використовують тушковані шматочки м'яса молодого баранчика або теляти, також вам можуть запропонувати кебаби з птахом. Якщо вам зручніше, баклажани можете не запікати, а обсмажувати з використанням невеликої кількості рослинного масла.


Інгредієнти


Баклажан
4 шт.

Приготування

  • 1Баклажаны вимийте, наріжте пластинами. Пластини занурити в підсолену воду, залиште на 15 хвилин. Потім вийміть баклажани з води і викладіть на паперовий рушник.
  • 2В глибокій мисці змішайте фарш з подрібненою цибулею, яйцями, 2 зуб. часнику, паприкою, панірувальними сухарями, кмином і чорним перцем. Посоліть за смаком і ретельно перемішайте. Вологими руками сформуйте фрикадельки розміром з волоський горіх.
  • 3Пластины баклажанів викладіть на змащене маслом деко і запечіть. Тефтелі злегка обсмажте.
  • 4Приступите до складання кебабів. 2 баклажанові пластини складіть хрест-навхрест, по центру викладіть обсмажену тефтельку, краю баклажанів складіть конвертом. На дерев'яну зубочистку нанизайте помідорки черрі, скибочка болгарського перцю, потім цією ж зубочисткою сколите конверт з баклажана.
  • 5Выложите кебаби у форму для запікання.
  • 6Приготовьте соус. 2 помідора натріть, викладіть в сковороду з розігрітим оливковою олією, додайте 1 подрібнений зубчик часнику. Додайте сіль, перець за смаком, влийте гарячу воду, доведіть до кипіння, уваривайте протягом 5 хвилин.
  • 7Залейте соусом кебаби у формі, відправте блюдо на 30 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів.

  • Подавайте кебаби з гарніром з червоної сочевиці, коричневого рису, нуту. На окремому блюді запропонуйте гостям нарізані свіжі овочі. Вечеря в турецькому стилі готовий! Поділіться своїми враженнями від страви у коментарях, а рецептом з друзями.
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок